Унікальні природні пам’ятки Прикарпаття, які варто побачити на власні очі (Фото)

18.06.2018 16:32   Джерело: Версії
Опубліковано : Патрік Скеля

В Україні безліч чудових місць, якими можна милуватися, захоплюватися; завмирати від подиву при погляді на незвичайні творіння природи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Цвітіння крокусів у Карпатах приваблює чимало туристів (Фото)

Пропонуємо для вас огляд унікальних природних пам’яток Прикарпаття. Насолоджуйтесь видами, пишуть - Версії з посиланням на igotoworld.

Гори та скелі

Туристів не перестануть вабити дивовижні пейзажі Карпат. Панораму з висоти гір потрібно побачити хоча б раз у житті. Але і крім Карпат є цікаві місця!

Чорногора – найвищий хребет Карпат

Одне з кращих місць в Україні для гірського походу – це Чорногора, найвищий хребет Карпат. Він служить природним кордоном між Івано-Франківською та Закарпатською областями. До Чорногори належить найвища вершина України – Говерла. Крім того, тут шість гір, висота яких перевищує 2 тисяч метрів: Петрос, Піп Іван Чорногірський, Бребенескул, Гутин Томнатик, Ребра. Похід по Чорногорі запам’ятається на довгі роки. Високогірні озера, водоспади, гірські річки, ліси і полонини – багатство і краса тутешньої природи вражають.

На Говерлі. Автор фото: Eugene Naryvsky IGotoWorld Photo Goup.

Порада: вирушайте в похід з досвідченими інструкторами.

Як дістатися: по Чорногірському хребту організовують піші походи, туристів зустрічають в Івано-Франківську. Маршрути найчастіше стартують від села Дземброня.

Де зупинитися: ночувати в наметах.

Дивовижні озера

Заворожлива водяна гладь озер, як правило, овіяна красивими легендами. Представляємо вам озера, кожне з яких унікальне по-своєму.

Озеро Несамовите

Високо в Карпатах ховається озеро льодовикового походження – Несамовите. За легендою, сюди потрапляють душі самогубців і вбивць. А якщо кинути камінь, з вод з’являється вершник на білому коні. Викупатися в озері не вдасться. Але навіть не через його містичну славу, а тому, що тут неймовірно холодна вода. Озеро живлять дощі і талі сніги. Тут не живуть ні риби, ні жаби, а на поверхні іноді плавають шматочки льоду. Спокійне, красиве і таємниче озеро в горах варте того, щоб його побачити.

Автор фото: Anna Semeniuk IGotoWorld Photo Goup.

Як дістатися: маршруткою з Івано-Франківська до Ворохти. Звідси починається туристичний маршрут. Йти пішки близько 6 км, розраховуйте мінімум на тригодинний похід по горах.

Де зупинитися: у Ворохті розвинений екотуризм, і відпочиваючих охоче приймають у садибах, можна зупинитися і в Яремче, де великий вибір житла.

Мальовничі каньйони

Річка серед скельних берегів – поєднання двох стихій породжує воістину неземну красу каньйонів.

Дністровський каньйон

Береги річки Дністер, що бере початок у передгір’ях Карпат, утворюють одне із семи чудес України – Дністровський каньйон. Його протяжність близько 250 кілометрів. Цей каньйон перший за величиною в Україні і один з найбільших у Європі. На його берегах є все: велетенські дубові ліси, печери, водоспади, скельні храми, руїни фортець. Популярні сплави по Дністру – вони дають можливість відчути міць, велич і неперевершену красу каньйону.

Автор фото: Oksana Saman.

Як дістатися: слід спочатку визначитися, яку ділянку ви маєте намір подивитися. Прогулянкові маршрути на катерах пропонують із сіл Велика Слобідка, Врублівці, Устя. Дістатися до них можна з Кам’янця-Подільського.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Версії