Незвичайна знахідка: франківець відшукав гриб вартістю у 1000 євро (Фото)

17.06.2018 23:39   Джерело: Франик
Опубліковано : Патрік Скеля

Прикарпатські ліси багаті грибами. Грибний сезон тут закінчується лише тоді коли землю вкриє товстий шар снігу. Тут дуже сприятливі умови для грибів, а відтак вони тут справді вражаючі. Майже кожного сезону грибники хваляться гігантськими білими грибами знайденими у прикарпатських лісах. А нещодавно франківець похвалився знахідкою, котра вартує як ювелірна прикраса. Франківець Сергій Адамович знайшов білий трюфель вагою в 250 грам, повідомляє - Франик.

Читайте також

Як українські гриби зробити європейським брендом

На «чорному» ринку ці гриби є надзвичайно дорогими і їх ціна складає від 400 євро за 100 грам.

Чоловік розповів про свою знахідку у одній із груп в соціальній мережі, додаючи також фото гриба.

Каже, що попри його дорогу ціну, продавати не планував. Декілька днів Сергій просто спостерігав за трюфелем. Пробував переконатися, що він справжній. Згодом вони з жінкою його просто приготували і скуштували. Смак не вразив, а от запах був просто неймовірний. Кажуть, що саме через свій неповторний аромат трюфелі так високо і цінуються в кулінарії. Порівняти цей запах немає з чим.

Грибник каже, що натрапив на гриб випадково. Він виріс у березовому лісі в селі Уніж Івано-Франківської області. Ці гриби занесені в Червону книгу і є неймовірно рідкісними. Вони набагато вище цінуються аніж чорні трюфелі. До слова саме білі трюфелі є найбільшим у світі афродизіаком.

Своїй знахідці франківець дуже зрадів, навряд чи ще коли доведеться натрапити  на щось схоже.

Якби грибник і захотів продати свій гриб легально в нього це б не вийшло. Для того, щоб заробляти на продажах трюфеля потрібно стати членом Європейської Асоціації трюфелістів,а потім ще й отримати відповідний сертифікат, за котрий доведеться віддати 10 000 євро.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Франик