На Прикарпатті згорів найбільший дерев'яний храм у Західній Україні (Відео)

Врятувати найбільшу дерев’яну церкву Західної України не вдалось.

13.06.2018 23:45   Джерело: Галицький кореспондент
Опубліковано : Патрік Скеля

На Прикарпатті у понеідлок, 11 червня, вщент згоріла церква Спасо-Преображення Київського патріархату. Це найбільший дерев’яний храм у Західній Україні, побудований майже 100 років тому, пише - Галицький кореспондент з посиланням на 5 канал.

Розташована церква у селі Новиця Калуського району. Займання сталося близько другої години ночі. До приїзду вогнеборців місцеві самотужки намагалися подолати займання. Однак вогонь швидко поширювався дерев’яною спорудою, пише - 5 канал.

Ліквідували пожежу вранці. На місці працювали 28 рятувальників та вісім одиниць техніки. Ніхто з людей не постраждав. Вигоріло 250 кв. м храму. Причини займання ще встановлюють.

«Переважно в нас свічки не горять. Жінки, чоловіки тримають в руках, і одразу гасять ті свічки. А в приході в церкву заходять, там ящики з піском. То хоч би були не погашені, то в піску би загасли самі. А так то ми виходимо, все гасимо», – заявив паламар Михайло.

«По прибуттю до місця пожежі встановлено, що будівля церкви охоплена повністю вогнем. Є загроза сусіднім будівлям. На місці пожежі врятовано п’ять житлових будинків, дзвіницю, допоміжну будівлю та капличку на території церкви», – відзвітував заступник начальника управління з реагування на надзвичайні ситуації УДСНС в області Віталій Федунків.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Галицький кореспондент