Загибель корів у селі Мединя не підтвердилась

Агрохолдин на Прикарпатті, який звинувачують в отруєнні корів, обробок на землі і посівах не проводив.

23.05.2018 17:06   Джерело: IfNews
Опубліковано : Новини Станіславівщини

На звернення громадян с. Мединя Галицького району щодо отруєння корів внаслідок випасання на полях, оброблених пестицидами агрохолдингом «Мрія», розпорядженням районної державної адміністрації від 23.05.2018р. №327 створено комісію на чолі з першим заступником райдержадміністрації Сергієм Канюкою, яка 23 травня 2018 року взяла участь у виясненні ситуації, що мала місце в даному населеному пункті, виїхавши на місце події в с.Мединя для встановлення достовірної інформації.

Читайте також

Офіційна позиція Агрохолдингу «МРІЯ» щодо випадків захворювання великої рогатої худоби в Галицькому районі

З’ясувавши ситуацію, комісія встановила:

- агрохолдинг «Мрія» в с. Мединя Галицького району не орендує земель сільськогосподарського призначення і, відповідно, ніяких обробок на землі і посівах не проводив.

- падіж ВРХ Державною ветеринарною службою не підтверджено. Лікувальна допомога надавалася одній корові з клінічними ознаками гострої темпанії (вздуття), 9 жителів проконсультовано в телефонному режимі на випадок прояву клінічних ознак даного захворювання та надання першої ветеринарної допомоги.

- згідно довідки Мединської сілької ради від 23.05.2018р. №245 земельні паї в кількості 39 га знаходять в оренді ПП Клим О.І. відповідно до договору оренди на управління спадщиною від 31.03.2017р. Інші земельні ділянки розпайовані та знаходяться у власності громадян села і, які по довіреності передано в розпорядження ПП Клим О.І.

- зі слів орендаря, 3-5 днів тому проводилася обробка полів полікарбамідом – мінеральним добривом (повідомлення про внесення якого є не обов’язковим).


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews