Цьогоріч на водоймах Івано-Франківщини загинуло десять людей – одна дитина

15.05.2018 19:45   Джерело: WestNews
Опубліковано : Патрік Скеля

У вівторок, 15 травня, відбулася щотижнева оперативна нарада у міського голови Івано-Франківська.

Читайте також

Нещасний випадок у Франківську: чоловік загинув у власній квартирі

Зокрема, під час оперативки розглянули питання про організацію заходів щодо підготовки місць масового відпочинку до безпечного проходження весняно-літнього купального сезону на водних об’єктах міста, повідомляє - WestNews.

«В нас відбулося 26 квітня засідання комісії на якій було затверджено ряд заходів підготовки як і міського озера, так і місць для купання на річках. Було проведено водолазами огляд дня водойм (біля 600 м.кв. міського озера). Враховуючи, що міське озеро в нас єдине сертифіковане для відпочинку і купання, там облаштовано місце для пляжу, лежаки, душ, а також є в наявності човни і желети. Зрозуміло що є рятувальна служба. Є проблема з покосом водоростей», – розповів Ігор Влізло – начальник управління з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційно-оборонної роботи та діяльності правоохоронних органів.

До слова, на Івано-Франківщині цього року вже загинули на водоймах 10 осіб, з них – одна дитина. Ні минулого, ні позаминулого року в місті не загинуло жодної людини.

«Наш департамент відповідає за облаштування відпочинкових зон та їх утримання. В цьому році передбачено чотири зони, але для відпочинку, а не для купання. Цього року будуть створені дві нові відпочинкові зони в районі Івасюка біля Легенди та в районі вулиці Хоткевича. А такою є зона на Бистирці-Солотвинської, в районі вулиці Флотська. І ще одна – в районі Металобази. Там буде волейбольне та футольне поля, грибочки, переодягальні, тощо. Щодо утрмання та обслуговування дамб, то в нас є підрядник, який переміг в конкурсі. Це щоденне вивезення сміття, навіть двічі на день, а такою встановлення на обслуговування біотуалетів», – наголосив Михайло Смушак – директор Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: WestNews