Відходи зливали на полях: Стало відомо, де на Прикарпатті діяв підпільний спиртзавод (Фото)

12.05.2018 22:36   Джерело: IfNews
Опубліковано : Патрік Скеля
На початку тижня правоохоронці викрили нелегальний спиртзавод, де двоє іванофранківців організували масштабне виробництво етилового спирту.

Читайте також

Нелегальний спиртзавод на Франківщині: 100 тонн спирту за місяць роботи

Нелегальний завод працював на місці колишньої цегельні у селищі Солотвин на Богородчанщині. Своє підприємство прикарпатці маскували під виробництво біопалива. Працювали на заводі мешканці прилеглих сіл, пише - Бліц-Інфо.

За документами, завод з виготовлення біопалива працював близько трьох місяців. Хоча, «підприємці» готові були запустити виробництво ще півроку назад. Саме це обіцяли майбутнім працівників. Втім, через тривале погодження документів щодо виготовлення біопалива, запуск відкладали.

Відходи виробництва, а зокрема, кукурдзяну бражку зливали на окраїнах селища. Через нестерпний сморід мешканці найближчих будинків погрожували скаржитись до поліції та санстанції. Втім, працівники щоразу змінювали місце зливу - то біля лісу, то неподалік людських городів, то біля нового кладовища. Місця обирали за кілька кілометрів від незаконного спиртзаводу. Востаннє виливали наприкінці квітня. Далі водії обіцяли, що зливати не будуть, мовляв керівництво вирішило виготовляти з них брикети. 

За попередньою інформацією, виробнича потужність «підприємства» складала понад сто тонн продукту в місяць. Виготовлений спирт збували на території області та в сусідні регіони. Правоохоронці слідкували за роботою заводу з початку його діяльності, аби задокументувати факт злочину.  

Під час обшуків у нелегальному цеху та за місцем проживання організаторів справи співробітники СБУ виявили понад десять тон спирту та «чорну» бухгалтерію. Окрім того, правоохоронці вилучили камери спостереження, адже територія заводу була під жорсткою та цілодобовою охороною.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 204 Кримінального кодексу України. Наразі організаторам ще не повідомили про підозру, оскільки чекають результатів експертизи. Вона має довести, що на заводі виготовляли саме спирт.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews