Дзюдоїст з Франківська посів друге місце на чемпіонаті України серед юніорів

11.04.2018 09:51   Джерело: IfNews
Опубліковано : Патрік Скеля

На початку квітня у Луцьку проходив чемпіонат України з дзюдо серед юніорів. Франківчанин Дмитро Цибаньов посів на цих змаганнях друге місце, пише - Курс.

Читайте також

Прикарпатська дзюдоїстка стала володаркою золотої медалі чемпіонату України
 

«Кожен бій – особливий. До нього треба ретельно готуватись. І я радий, що зумів показати достойний результат на чемпіонаті України», – зазначив спортсмен.

Призове місце для Дмитра не новинка. Він майстер спорту із дзюдо і самбо, переможець багатьох українських та міжнародних змагань. Дмитро Цибаньов навчається на третьому курсі, мріє стати вчителем фізкультури та прославити нашу країну на міжнародний спортивній арені. Проте ще три роки тому усе було геть по-іншому: хлопцеві разом із рідними довелось втікати із окупованої Горлівки. В Івано-Франківську сім’я ледь зводила кінці з кінцями. А виїзди на змагання стали справжнім фінансовим випробуванням.

«Тоді я вперше звернувся до благодійного фонду Олександра Шевченка «Новий Івано-Франківськ». Уже три роки поспіль нам допомагають: організовують виїзди, дарують комплекти форм. Це вагома поміч для нас», – зазначив дідусь спортсмена Микола Цибаньов.

У благодійному фонді Олександра Шевченка «Новий Івано-Франківськ» переконані: допомога талановитим дітям – це інвестиція у майбутнє нашої країни.

«На жаль, маємо складну політичну ситуацію. І не краща картина в сучасному спорті: коли кошти, за які мають виховуватись молоді спортсмени, зникають невідомо куди. Мене вразила сила волі Дмитра, який покинув рідний дім, але не здався. Хлопець і надалі займається спортом. І я переконаний, він стане нашою національною гордістю», – зазначив народний депутат України Олександр Шевченко.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews