Не чує і не говорить: батьки маленької дівчинки з Прикарпаття просять допомоги

08.04.2018 11:39   Джерело: IfNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Не чує, і через це не може говорити. За здоров’я Руслани Сулятицької борються її батьки. Подарувати дівчинці повноцінне життя здатна лише кохлеарна імплантація.

На безкоштовну операцію – довга черга. А час грає проти дитини. У липні їй виповниться 5 років, а це – критичний вік для таких хворих. Ціна дитячого здоров’я і щастя 25 тисяч євро. Ця сума для батьків Руслани – непосильна, інформує WestNews із посиланням на ТСН.

Батьки займаються Русланою не шкодуючи ні часу, ні сил. За 13 тисяч гривень купили слуховий апарат, інший згодом їм – видала держава. Постійно возять дитину до обласного центру, з їхнього високогірного села це 3 години автобусом вщент розбитими дорогами. Все заради занять із фахівцями Центру реабілітації дітей.

Медики кажуть, з  кохлеарнии імплантатом дівчинка зможе заговорити і жити нормальним життям.

«Зовнішня частина розташовується за вушком пацієнта. Внутрішня частина – у внутрішньому вусі. Це є такий електрод, який вживлюється у завитку внутрішнього вуха. Тобто оцей електрод повністю замінює функцію втрачених волоскових клітин», – розповідає лікар-сурдолог Центру реабілітації дітей з порушенням слуху при обласній дитячій лікарні Марія Вутто.

Проти Руслани час. У липні їй виповниться 5 – критичний вік для кохлеарної імплантації. Якщо до цього часу операцію не зробити, то дівчинка може втратити шанс нормально заговорити. Такі операції в Україні роблять безкоштовно, але на них велика черга. Руслана – 145. Позачергова ж імплантація коштує 25 тисяч євро. Нереальна сума для мешканців далекого гірського села. Батьки Руслани змогли зібрати лише третину суми і тепер просять про допомогу.

Реквізити для допомоги:

«Приватбанк» : 5168757317082909  (мати – Сулятицька Оксана Михайлівна)


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews