Віднині проїзд у франківських маршрутках подорожчав: як будуть їздити пенсіонери і пільговики

01.04.2018 19:45   Джерело: Курс
Опубліковано : Патрік Скеля

Сьогодні, 1 квітня, набуло чинності рішення виконкому Івано-Франківської міської ради, за яким зросли тарифи на проїзд у маршрутних таксі.

Читайте також

Франківський «Електроавтотранс» скасовує два нерентабельні тролейбусні маршрути

Віднині за поїздку з 6 до 20 години доведеться платити 5 грн, а з 20 до 23 години – 6 грн, пише - Курс.

Також, за рішенням виконкому, на безкоштовний проїзд у маршрутках мають право власники «карток  іванофранківця». Зокрема – учасники АТО, які не мають посвідчення УБД, пенсіонери за віком, добровольці, інваліди третьої групи, члени багатодітних сімей.

Для безкоштовного проїзду їм потрібно пред’явити відповідне посвідчення і «картку іванофранківця». Інвалідам І і ІІ груп та  учасникам АТО, які мають посвідчення УБД, картка для безкоштовного проїзду не потрібна.

В ефірі ОТБ «Галичина» заступник директора департаменту соціальної політики Руслан Зелик пояснив, що «картку іванофранківця» мали би отримати 56 350 мешканців міста.

«Це всі ті, хто потребує соціальної допомоги. Ми уклали угоду з Укрпоштою, і листоноші мають доставити кожному пільговику «картку іванофранківця» додому. Але на сьогодні не встигають рознести картки всім, тому перевізники погодилися, що пільговики будуть їздити за карткою франківця після 15 квітня», – пояснив Зелик.

При цьому він наголосив, що пільгові категорії мають право на безкоштовний проїзд без обмежень з 10 до 16 години. В інший час маршрутки можуть безкоштовно перевозити не більше трьох пільговиків.

Отже, з 15 квітня учасники АТО, які не мають посвідчення УБД, пенсіонери за віком, інваліди третьої групи, воїни-добровольці та члени багатодітних сімей будуть їздити у маршрутках безкоштовно за посвідченнями і карточками іванофранківця.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Курс