Медреформа: вже через тиждень франківці зможуть підписати декларацію з обраним лікарем

28.03.2018 07:40   Джерело: Франик
Опубліковано : Патрік Скеля

Медична реформа в Україні неймовірно швидко розвивається. Люди лише і встигають, що звикати до різноманітних нововведень і змін. Вже трішки опанували систему електронного запису до лікарів, та нові правила виклику швидкої допомоги. До слова, вона тепер не їде на всі виклики підряд.

Читайте також

Медична реформа на Коломийщині: лікар запізнилася та відсутність вакцини

І ось вже зовсім скоро буде втілена в життя, ще одна нова національна кампанія «Лікар для кожної сім’ї», повідомляє - Франик.

Ця кампанія передбачає, що кожна родина може укласти договір з певним лікарем, котрий і буде лікувати їхню сім’ю. Укласти договір можна лише з спеціалістом широкого класу, якщо наприклад мова йде про дитину, то це лише педіатр або ж сімейний лікар і в жодному разі, не кардіолог, чи для прикладу алерголог.

У Франківську підписати декларацію можна буде вже з 2-го квітня.  Міністр охорони здоров’я Уляна Супрун зазначає, що підписати декларацію з лікарем можна в будь-який момент, проте і відтягувати цю процедуру не варто, бо якщо обраний лікар вже матиме 2 000 пацієнтів, то укласти договір з ним буде вже неможливо.

Для того щоб пройти необхідну процедуру варто лише з’явитися у відповідний медичний заклад із певним переліком документів і мобільним телефоном. Серед документів потрібно мати з собою паспорт, податковий номер і свідоцтво про народження дитини. У кожному медичному закладі повинна бути уповноважена особа, котра і вноситиме всі необхідні дані у систему. Якоїсь попередньої реєстрації для цього не потрібно, варто лише уточнити години протягом котрих можна підписати декларацію, адже медичний заклад може самостійно приймати рішення, чи робити це протягом дня, чи в котрийсь конкретний час.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Франик