У Франківську здійснили нічні рейди до квартир злісних неплатників аліментів

11.03.2018 08:42   Джерело: Місто
Опубліковано : Патрік Скеля

популярне


Напередодні вихідних днів працівники виконавчої служби провели нічний рейд по квартирах злісних неплатників аліментів.

Читайте також

На Прикарпатті, щоб «вибити» борг за аліменти чоловікові заборонили виїзд з країни та забрали права

Державні виконавці спільно з працівниками поліції роз’яснювали боржникам по аліментах нововведення до чинного законодавства, яке посилює відповідальність за несплату аліментів. Крім того, складали протоколи про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст. 183-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, пише - Місто.

На початку року Президент України підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів».

Закон передбачає нові засоби примусового виконання рішень до боржника, який боргує аліменти більш ніж на 6 місяців. Серед них — тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобом (на 6 місяців), зброєю, у полюванні і виїзді за кордон до повного погашення заборгованості зі сплати аліментів.

Також законом впроваджується новий вид адміністративного стягнення — соціальні роботи, які боржник виконуватиме у вільний від роботи чи навчання час.

В березні головне управління юстиції в Івано-Франківській області оприлюднило черговий список злісних неплатників аліментів. На «дошку ганьби» потрапило майже півсотні франківців.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Місто