Франківські рятувальники витягали з крижаної води людину

Франківські рятувальники відпрацювали ситуацію з порятунку людини, що провалилась під лід.

28.02.2018 21:55   Джерело: IfNews
Опубліковано : Патрік Скеля

популярне


28 лютого на міському озері обласного центру працівники  Управління ДСНС в області навчали людей правил безпеки на водних об’єктах взимку. Під час спілкування рятувальники акцентували увагу на тому, яким підступним може бути лід на водоймі, і як швидко  приємний відпочинок може перетворитися на біду, особливо якщо нікого немає поруч. Адже самотужки вибратися з крижаної води без  підручних засобів вкрай важко, зважаючи на   швидке переохолодження і втрату сил, пише - Бліц-Інфо.

Читайте також

Через 95-річну жительку Івано-Франківська підняли на ноги місцевих рятувальників
Поради прикарпатських рятувальників для любителів гірського відпочинку

Рятувальники нагадали не тільки правила безпечної поведінки на зимових водоймах, а  й розповіли, як правильно  надавати допомогу людині на кризі, щоб самому не опинитися в воді. Також водолази продемонстрували способи рятування людини, яка опинилась під кригою.

Досвідчені рибалки, з якими спілкувалися рятувальники кажуть, що по­при заняття улюбленою справою ніколи не забувають про безпеку свого життя, на лід вони рідко вирушають поодинці і завжди мають при собі найнеобхідніші для порятунку засоби – мотузку чи довгу міцну палицю. Рятувальники, у свою чергу,  вкотре наголосили любителям підлідної риболовлі дотримуватись відповідних правил. Також рибалкам вручили листівки застережливого характеру на дану тематику для того, щоб вони могли періодично  поновлювати в пам’яті такі прості, але важливі правила безпечної життєдіяльності.

Такі заходи   рятувальників на водоймах області  відбуватимуться впродовж усього зимового періоду, щоб уберегти людей від нещасних випадків.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews