4 мільйони гривень з бюджету витратять на квіти та газони для франківчан

17.02.2018 09:36   Джерело: Franyk.city
Опубліковано : Патрік Скеля

Минулого тижня ми дізналися, що кошти з міського бюджету планують виділити на облаштування міста біотуалетами. Тим не менш, це далеко не всі заходи благоустрою, пише -  Franyk.city.

Читайте також

Франківських посадовців підозрюють у розкраданні бюджетних коштів на реконструкції озера

Квіти, газони, нові дерева, клумби та вазони повинні прикрасити наше місто цього року. Посадовці вже оголосили тендер на найкращого підрядника, який за ці кошти зможе зробити Франківськ дійсно квітучим.

У департамент житлової, комунальної політики та благоустрою розповідають, що цього року планують зробити грандіозний проект для нашого міста. Прикрасити хочуть навіть електроопори. На них планують підвісити вазони. До речі, у столиці вже кілька років існують такі прикраси. На сірих електроопорах квітнуть петунії, чорнобривці та герань. Як будуть виглядати квітники у Франківську – поки що невідомо. Проте, у департаменті кажуть, що планують підвисити 120 штук вазонів.

Усі підрядники, які хочуть запропонувати свої послуги мають обов’язково пройти тендер у національній системі. Сума – велика. Близько чотирьох мільйонів, проте у департаменті вірять, що саме ці кошти зроблять Івано-Франківськ дійсно квітучим та привабливим не тільки для туристів, а й для самих мешканців.

Планують також озеленити наше місто. Для цього будуть висаджуватися молоді дерева.

Тим не менш, через великі кошти, які планують інвестувати у зелені насадження можуть виникнути дискусії. Проте, варто зазначити, що питання благоустрою нашого міста є безпосереднім формуванням іміджу. Нагадуємо, що Івано-Франківськ цього року планують зробити дуже привабливим для туристів. На даний момент планують створити унікальну фотозону з назвою міста. За приклад хочуть взяти зразки об’ємних написів з Канади та Польщі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Franyk.city