На Прикарпатті поліція розшукала та затримала злочинців, підозрюваних у розбійному нападі та убивстві

05.02.2018 21:39   Джерело: Вікна
Опубліковано : Патрік Скеля

Затримали злочинців, яких підозрюють у вбивстві дружини сільського голови села Стратин Рогатинського району та розбійному нападі на їх будинок, вчинений групою невідомих у масках 15 березня 2017 року.

Читайте також

На Прикарпатті затримали підозрюваного у вчиненні розбійного нападу на будинок сільського голови (Фото 18+)
У Франківську пограбували магазин. Злодій з пістолетом забрав всю виручку

 Про деталі затримання злочинців на брифінгу із журналістами краю розповіли заступник начальника ГУНП в Івано-Франківській області Ігор Бабюк та начальник управління карного розшуку ГУНП в області Роман Чекмарьов, пишуть - Вікна.

Для Прикарпаття за останній рік це найбільш резонансний злочин, вчинений з особливою зухвалістю. Під час розбійного нападу злочинці завдали тяжких тілесних ушкоджень дружині сільського голови від яких вона померла на місці події, а господаря зв’язали липкою стрічкою й відкрито заволоділи 10 тисячами гривень подружжя і газовим пістолетом. Тривалий час знадобився правоохоронцям для того, аби затримати злочинців, оскільки після вчинення злочину вони вибули за межі області і навіть України.

Як повідомив Ігор Бабюк:

«Приблизно у кінці літа ми отримали інформацію про осіб, які би могли бути причетними до вказаного злочину. До цього ми перевіряли й інших осіб, але їх причетність не підтвердилася. Зловмисники, вчинивши злочин, розбіглися, поміняли телефони і, як кажуть, «залягли на дно». Ми перевірили немалу кількість автомобілів бо була інформація, що вони були на машині. Внаслідок проробленої колосальної роботи ми аж наприкінці року знайшли цей автомобіль, який викрадений на Київщині. Також, не зважаючи на резонанс цієї справи і громадський інтерес, ми раніше не могли повідомляти про деталі цього злочину бо нападники знаходилися на волі. У січні ми затримали двох - одного у Львові, іншого у Луцьку, а ще одного затримали наші колеги у Києві та арештували по іншому злочину.  Ми затримали уже четвертого підозрюваного, який перебував у Польщі і щойно повернувся на Україну».

Начальник карного розшуку Роман Чекмарьов повідомив, що:

«Автомобіль, з допомогою якого вказана група вчинила злочин, був викрадений у Києві. По візерунку шин, та за результатами експертизи доведено, що саме на цьому автомобілі було вчинено вказаний злочин. Також при затриманні зловмисників нами було виявлено та вилучено ряд речових доказів. Повний набір знаряддя (інструментів), з якими вони вчиняли злочини».

Щодо осіб зловмисників то двоє з них родом з Калущини, один з Луцька інший з Києва. Мотивом злочину, кажуть правоохоронці, була майнова вигода. Зловмисники 1978, 1980, 1977 та 1979 років народження. На господарку помешкання вони напали у прибудинковому приміщенні, а її чоловік у цей час знаходився у будинку. 
Троє з підозрюваних арештовані вони уже були судимі за аналогічні злочини - грабежі та розбійні напади.
Заступник начальника ГУНП в області Ігор Бабюк зазначив, що поліція встановлює так званого "наводчика". Сім'я жила скромно. Це була хибна інформація надана злочинцям, що подружжя жило заможно. Зараз проводиться робота про доведення їхньої участі у причетності до інших злочинів.

Ігор Васильович зазначив: 

«В ході слідства встановлено, що за два дві до злочину вони прибули у село з метою своєрідної розвідки. До кримінальної роботи злочинці також готуються. Досить професійно вони вивчають умови вчинення злочину. Встановлено, що заходили вони у будинок з тильної сторони, тобто з города. Таким шляхом і втікали».

Затриманому вчора четвертому підозрюваному у вказаному злочині, судом буде обрано запобіжний захід.

Усіх фігурантів підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 4 статті 187 («Розбій»), п. 6, п.12 ч. 2 ст. 115 («Умисне вбивство») Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує до 15 років або довічне позбавлення волі. Проводиться слідство.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Вікна