В палаці Потоцьких реконструюють бій під Крутами

18.01.2018 21:49   Джерело: Укрінформ
Опубліковано : Патрік Скеля
В Івано-Франківську з нагоди 100-річчя бою під Крутами готують його реконструкцію. Легендарну битву покажуть на території палацу Потоцьких у неділю, 28 січня, пише - Укрінформ.

Про це повідомив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків на своїй сторінці у Facebook

Читайте також

Микулинці на Тернопільщині: Бароковий костел, Графський палац та Середньовічний замок (Фото)

«У межах відзначення 100-річчя бою під станцією Крути в Івано-Франківську відбудеться реконструкція бою за участю професіоналів з Києва, Львова, Вінниці, Кам'янця-Подільського. Чекаємо усіх 28 січня о 14:00 на території палацу Потоцьких, де й відбудеться реконструкція битви», - написав Марцінків.

Бій між 4-тисячним підрозділом російської Червоної гвардії під проводом есера Михайла Муравйова та загоном із близько 400 київських курсантів і козаків «Вільного козацтва» відбувся 29 січня 1918 року біля залізничної станції Крути, за 130 кілометрів від Києва. Він тривав 5 годин. Оборонці української державності призупинили наступ противника і здійснили організований відступ, руйнуючи за собою колії та мости. Тоді російське військо втратило боєздатність на чотири дні.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Укрінформ