На Прикарпатті підприємство умисно підвищило тариф на тепло для психоневрологічного інтернату

13.01.2018 22:37   Джерело: Фіртка
Опубліковано : Патрік Скеля

Органами прокуратури  2017 році розслідувано низку  кримінальних проваджень у бюджетній сфері та у сфері земельних правовідносин 17. Також завершено розслідування ряду кримінальних проваджень у сфері енергозбереження та законності встановлення тарифів, пише - Фіртка.

До прикладу, прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо директора ТзОВ «Гріненерджі», який, одночасно будучи керівником ТзОВ «Альтеко», під час укладення договору з Погонянським психоневрологічним інтернатом Тисменицького району щодо постачання теплової енергії завищив вартість одиниці продукції на суму 184 тис. грн, чим завдав державному бюджету шкоди на вказану суму, інформує прес-служба прокуратури.

Також завершено розслідування та скеровано до суду 5 обвинувальних актів щодо службових осіб підприємств, що надають послуги у сфері постачання теплової енергії, та комунальних підприємств області, які умисно завищили тарифи на постачання теплової енергії та незаконно отримали з бюджету понад мільйон гривень.

З метою відшкодування завданих збитків, прокуратурою заявлено позовні заяви. Наразі по цих кримінальних провадженнях встановлено збитки на суму 43,8 млн грн, із яких відшкодовано понад 25 млн грн, накладено арешт на більш як 7 млн грн, на 15 млн грн заявлено позови. Показник відшкодування складає 58%.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Фіртка