На Святвечір калушани робили розкопки у міському сквері

09.01.2018 23:44   Джерело: Вікна
Опубліковано : Патрік Скеля

популярне


Незважаючи на Різдвяні свята, калуські активісти продовжували досліджувати відвал грунту в сквері між вулицями Ковжуна та Костельної.

Василь Фіцак, Віктор Чернега та Віктор Павлів зайнялись пошуками кераміки у відвалі грунту в сквері між вулицями Ковжуна та Костельної. Було знайдено 101 предмет, пишуть - Вікна.

Зокрема, 73 фрагменти різного розміру чорнодимленої кераміки. Це уламки денець, вушок та стінок посуду. 13 фрагментів мають тиснені орнаменти, крапки, риски, жолобки, які створюють цікаві декоративні візерунки. Серед знахідок — уламки емальованого глиняного посуду, скла, пічного кахелю. Особливо цікавими є фрагменти грубостінної жовтої кераміки. Знахідки відмиті, описані та запаковані і готові до музею, зазначив Василь Фіцак.

А Віктор Павлів подякував дружинам активістів за розуміння і терпіння.

Загалом, уточнює Віктор Павлів, у музеї вже є близько тисячі таких фрагментів. Місцевий дослідник Василь Фіцак навіть козацькі люльки знайшов. Проте, Калушу бракує археолога, який міг би досліджувати знайдене. Такий фахівець у штаті музею мав би чимало роботи.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Вікна