Чому франківчани частіше купують франшизи, а не відкривають власну справу?

24.12.2017 11:37   Джерело: Franyk.city
Опубліковано : Патрік Скеля

Наші люди – найбільш підприємливі. Проте, не всі наважуються відкривати власну справу. Мова піде не тільки про наше місто, пише - Franyk.city.

Читайте також

У Франківську на комунальні підприємства потрібні більше 300 працівників
На Тернопільщині ліквідують державні підприємства

Станом на 2017 рік в Україні діють 750 крупних підприємств, куплених по франшизі. І хоч половина з них на початку другої половини року перебувала в стані «очікування розвитку», все ж бізнес з готовою концепцією купують в нашій країні охочіше, ніж створюють свій власний.

Щороку в Україні полягає близько 1 тисячі угод. Купують найчастіше франшизи, пов'язані з роздрібною торгівлею. За даними 2017 року біля 60% діючих підприємств відносяться саме до цієї галузі. Проте, поступово підвищується рівень довіри і до тих компаній, які працюють в сфері послуг, але лише 5% займає фінансова галузь. До речі, саме точки харчування та сувенірні лавки – найбільш актуальні в Івано-Франківську, адже наше місто є одним з туристичних центрів України. Тому, такий бізнес – найбільш доречний тут.

Франшизи купують по тій причині, що підприємець з моменту вибору пропозиції бачить, що бізнес-модель життєздатна, вона відмінно взаємодіє з цільовою аудиторією і є високі шанси окупності.

Крім того, більшість франчайзерів пропонують супровід на перших порах, що однозначно спрощує життя молодим підприємцям.

З стартапами інша справа. Крім очевидних складнощів, як відсутність вже виявила добре моделі бізнесу і підтримки з боку більш досвідчених компаньйонів. В цілому в Україні склався поганий інвестиційний клімат через відомі причини. Наприклад, залучити в українські стартапи зовнішніх коштів за 5 років вдалося всього лише на 280 мільйонів доларів. Для порівняння, в Ізраїлі за рік вийшло залучити капіталовкладення на 3,5 мільярда доларів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Franyk.city