Спалах кору на Франківщині: захворіло вже майже 200 осіб

23.12.2017 10:40   Джерело: Бріз
Опубліковано : Патрік Скеля

20 грудня на базі обласної дитячої клінічної лікарні під керівництвом головного спеціаліста департаменту охорони здоров’я ОДА з педіатрії Лариси Підвербецької та головного лікаря ОДКЛ Радислава Котурбаша відбулася нарада із заступниками головних лікарів з материнства та дитинства в лікувальних закладах області, а також відповідальними особами за педіатричну службу в центрах первинної медико-санітарної допомоги, пише - Бріз.

Про ситуацію в Івано-Франківській області доповіла обласний дитячий імунолог Галина Бенько. За словами спеціаліста, станом на 1 листопада поточного року в Україні захворіло 2381 осіб, з яких 76% - діти. Лідером щодо кількості захворілих є Франківщина та Одещина.

«За останніми даними, на 18 грудня, в Івано-Франківській області на кір захворіло 1056 осіб, - повідомила дитячий імунолог. – Якщо брати вікову категорію, то 78% склали діти до 17 років і 72% - до 15 років. Щодо щеплювального статусу серед хворих на кір, то 291 дитина не мала жодної вакцинації з приводу даної недуги, 237 дітей отримали одну дозу, 223 – дві дози та 430 з невідомим вакцинальним статусом. На сьогоднішній день в області зареєстровано 19 спалахів. Усього в спалахах захворіло 189 осіб».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бріз