На Прикарпатті освятили оновлену могилу борцям за волю України (Фото)

22.12.2017 11:30   Джерело: Бартка
Опубліковано : Патрік Скеля

Цьогорічний День Святого Миколая видався особливим для громади с. Черніїв Тисменицького району. Окрім храмового свята, тут урочисто відкрили та освятили оновлену могилу Борцям за волю України, пише - Бартка.

Про це повідомляє Відділ взаємодії із засобами масової інформації та книговидання управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

Розділити радість із місцевими мешканцями та віддати шану героям у село завітала поважна представницька делегація із району – голова Тисменицької районної державної адміністрації Іван Семанюк, голова Тисменицької районної ради Тетяна Градюк та заступники голови Ігор Федоришин, Михайло Королик.

Після святкового богослужіння у храмі Святого Миколая віряни вирушили до меморіальної пам’ятки. Священнослужителі відслужили поминальний молебень за душі усіх, хто у різні часи, віддав життя в боротьбі за Україну, та освятили її. Виступаючі згадували часи минувшини, проводили паралелі із сучасними подіями в Україні, з вдячністю говорили про героїв різних поколінь.

Свято продовжилося у будинку культури, де із концертною програмою виступили місцеві аматори сцени.

Як зазначалося, могила Борцям за волю України, що розміщена у центрі села, повністю оновлена. Замість дерев’яного хреста зведено гранітний. Пам’ятник прикрашений національними святинями – Державним прапором України та червоно-чорним стягом. Облаштовано територію довкола. На усі проведені роботи знадобилося три місяці. Тут будуть проходити урочисті заходи, вшановувати борців за волю України та виховувати молодь на подіях нашої історії. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бартка