Івано-Франківськ має побратимські зв’язки з 24 містами світу. Перелік

22.12.2017 08:46   Джерело: МІСТО
Опубліковано : Патрік Скеля

Місто Івано-Франківськ має документально оформлені поріднені зв’язки з 24 містами зарубіжжя, серед яких міста Польщі, Угорщини, Чехії, Румунії, Білорусі, Литви, Латвії, Молдови, Грузії, Португалії та США, пише - МІСТО.

Про це сьогодні на черговому засідання виконавчого комітету зазначила начальник управління економічного та інтеграційного розвитку Надія Кромкач.

Задля активізації міжнародної співпраці на рівні міст 7 травня, в рамках відзначення Дня міста, підписано угоду про партнерську співпрацю з містом Брага (Португалія), поновлено угоду з угорським містом Ніредьгаза,  27 жовтня поновлено угоду про партнерську співпрацю з містом Бая-Маре (Румунія). За сприяння Посольства Республіки Болгарія налагоджено партнерські зв’язки та 5 жовтня підписано наміри про партнерську співпрацю з  містом Благоєвград.

З метою розширення міжнародного співробітництва з країнами Єврозони надіслано ініціативні листи про налагодження партнерської співпраці між Івано-Франківськом та муніципалітетами міста Печ (Угорщина), міста Нова Горіца (Словенія), міста Котор (Чорногорія).

Для сприяння розвитку міжнародного співробітництва протягом звітного періоду організовано 26 міжнародних візити представників виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, депутатського корпусу, працівників охорони здоров’я до поріднених і партнерських міст за кордоном (Краків, Бидгощ, Жешув, Кошалін, Хшанівський Повіт, Дільниця Охота ст.м. Варшава, Ополє, Рибнік, Люблін, Бродніца,  Криниця-Здруй, Зєльона Гура (Польща), Прага, Пршерув (Чехія),  Брест (Білорусь), Тракай (Литва), Елгава, Рига (Латвія), Брага (Португалія), Тирговіште, Орадеа, Бая-Маре (Румунія), Ніредьгаза, Мішкольц (Угорщина), Руставі (Грузія)).

З 27 травня по 3 червня тривала робоча поїздка міського голови до Канади в рамках українсько-канадського проекту ПРОМІС, в ході якої делегати з України відвідали семінар для органів місцевого самоврядування і Посольство України в Канаді. Крім того, учасники поїздки ознайомились із практикою самоврядування в місті Ванкувер та Абботсфорд, де відвідали бізнес-центри та сільськогосподарські господарства, ознайомились із розвитком агротехнологій та агротуризму.

В рамках продовження співпраці з порідненими містами забезпечено участь хорових колективів з поріднених міст Польщі — Ополє, Кошаліна, Рибніка та Латвії – Єлгави у Різдвяному фестивалі «Коляда на Майзлях».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: МІСТО