На Прикарпатті у пенсіонерки вкрали планшет, а в іншої жінки викрали пральну машинку

До поліції звернулися дві жінки: одна розповіла, що з її дому вкрали планшет Samsung, а інша – про крадіжку пральної машинки з її дачі.

20.12.2017 20:13   Джерело: Репортер
Опубліковано : Патрік Скеля

В обох випадках поліція розшукала злодіїв, і тепер їм загрожує в’язниця. Все, що вони вкрали повернуть потерпілим, пише - «Репортер» з посиланням на прес-службу нацполіції.

До Надвірнянського відділу поліції звернулася 69-річна місцева мешканка. Жінка розповіла, що до її квартири проник невідомий та викрав планшет Samsung. За «гарячими слідами» поліція розшукала злочинця, яким був 27-річний місцевий мешканець. Чоловік вже потрапляв у поле зору правоохоронців за вчинення кримінальних правопорушень. Він зламав серцевину замка, проник до квартири, викрав планшет і втік. Викрадене поліція вилучила та невдовзі поверне власниці.

Чоловіка затримали в порядку ст. 208 КПК України. Йому оголосили підозру у вчиненні злочину та обрали міру запобіжного заходу – тримання під вартою, з урахуванням того, що доведена його причетність до низки квартирних крадіжок на території інших районів нашої області. За цим фактом розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

А у Снятині до поліції звернулася 48-річна мешканка Косова. Жінка розповіла про крадіжку з її дачі, яка знаходиться в одному із сіл району. Невідома особа викрала пральну машинку «Рига» та металеві баки.

Виявилося, що злодієм був 41-річний мешканець району, якого вже притягували до кримінальної відповідальності за майнові злочини. Чоловік знав, що жінка проживає в Косові й на дачу навідується рідко, особливо взимку, тому й скористався нагодою. Він перевіз крадене до  себе на тачці, де його і викрила поліція.

За цим фактом розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Згідно санкції статті зловмиснику загрожує штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи від вісімдесяти до двохсот сорока годин, чи виправні роботи до двох років, або арешт до шести місяців, чи позбавлення волі до трьох років.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Репортер