До Надвірної завітала волонтерка Корпусу Миру США (Фото)

12.12.2017 21:37   Джерело: Бартка
Опубліковано : Патрік Скеля

До Надвірної в рамках Угоди між Корпусом Миру США в Україні та громадською організацією «Надвірнянський туристично-інформаційний центр» приїхала волонтерка Леслі Нолан (Leslie Nolan). Вона буде працювати в місті протягом наступних двох років з метою розвитку туризму, музейної справи та вмінь працювати з грантами міжнародної технічної допомоги. Місто Надвірна потрапила в число 17 міст, яким надали можливість запросити до себе добровольця Корпусу Миру в рамках нового проекту «Розвиток громад». Про це повідомляє Надвірнянська міська рада, пише - Бартка.

Корпус Миру – громадська організація, яка була заснована в США у 1961 році з метою зміцнення миру та дружби між людьми різних національностей і культур. Діяльність Корпусу Миру відбувається через співпрацю американських добровольців з організаціями країни-партнера, що запросила Корпус Миру до себе. В Україні Корпус Миру розпочав свою роботу у травні 1992 року. У своїй діяльності керується такими основними цілями, як надання громадянам України допомоги у професійному розвитку та сприяння взаєморозуміння та співпраці громадян обох країн. В Україні добровольці Корпусу Миру працюють за трьома проектами: «Розвиток громад», «Викладання англійської мови як іноземної» та «Молодіжний розвиток».

В лютому місяці цього року відбулась зустріч між керівником проекту «Розвиток громад» Романом Олексенком, міським головою Зіновієм Андрійовичем та головою ГО «Надвірнянський туристично-інформаційний центр» Володимиром Гринішаком, під час якої було обговорено можливість запрошення до м.Надвірна волонтера Корпусу Миру. 1 грудня громадська організація підписала угоду з Корпусом Миру США в Україні, згідно якої волонтерка Леслі Нолан проживатиме та працюватиме в м.Надвірна протягом 2-х років з метою надання допомоги громаді міста та району у написанні та реалізації найрізноманітніших грантових проектів та програм, пошуку партнерів, налагодження співпраці з різними організаціями, залученні інвестицій в інфраструктуру міста тощо.

В понеділок, 4 грудня, в Надвірнянській міській раді відбулась зустріч Леслі Нолан з міським головою Зіновієм Андрійовичем, який зазначив, що міська рада завжди відкрита для співпраці, адже громада нашого міста має великий потенціал, бажання і вміння у впровадженні різного роду проектів. Висловив сподівання, що спільними зусиллями ми зможемо найближчим часом реалізувати ряд проектів, спрямованих на соціально-економічний розвиток нашого міста. Волонтер із США також подякувала за теплий прийом. Зазначила, що місто і район, справили на неї позитивне враження.

Під час зустрічі також обговорили головні напрямки співпраці. Протягом першого місяця перебування в місті Леслі Нолан спільно з представниками громадських організацій та органів місцевого самоврядування визначать пріоритетні напрямки подальшої роботи. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бартка