Взагалі Франківщина славиться своєю талановитою молоддю. Наші хлопці та дівчата їздять на різноманітні конференції, міжнародні форуми, співочі і телевізійні проекти. І ось ще одна представниця Івано-Франківською області, підтверджує, що майбутнє в надійних руках. У Прикарпатському університеті на факультеті природничих наук, одна із студенток винайшла диво-жуйку, яка повинна лікувати пародонтоз, пише – Франик.
Пародонтоз – це захворювання ясен, що може призвести до випадіння навіть повністю здорових зубів. За статистикою в Україні, ним хворіють майже 90 % людей, найчастіше ті хто досягнув 30-річного віку.
Перегляньте також:
- Віскі Glenfiddich чи GlenDronach 15: на що звернути увагу, коли вибираєш справжній смак Шотландії
- Легкість, мобільність і простота: що дає «Вчасно.Каса» для підприємців
І от франківська студентка придумала вирішення цієї проблеми. ЇЇ винахід – жуйка з певного виду меду. Жуйка має бактерицидний ефект і при регулярному вживанні, повністю долає хворобу.
Окрім карамелізованого меду, студентка додає також: віск, пергу, пилок та трішки прополісу. Властивості карамелізованого меду, винахідниця досліджувала тривалий час. Його дія справді цілюща. Але для того, щоб мед давав лікувальну дію, потрібно його тримати в роті більше 10 хвилин. Найзручніше було перетворити його в жуйку. Дівчина спробувала довести все до потрібної консистенції, і за декілька спроб, жуйка таки вдалася.
Першими винахід спробували друзі і одногрупники дівчини. Стверджують, що смак дуже приємний і не схожий ні на що.
Цю ідею дівчині підказав один з професорів університету – Сергій Курта. Він сам довго намагався знайти ліки від пародонтозу. Тепер спільно із студенткою все зафіксували і перетворили у повноцінний науковий проект. Професійні фахівці дослідили жуйку і відзначили її лікувальні властивості. У дослідження було залучено десять людей з ознаками пародонтозу,у всіх виявили значні покращення, після певного часу вживання жуйки.
Винаходом вже цікавляться інвестори. Для запуску повноцінного виробництва наразі потрібно 210 000 гривень.