На Бурштинську ТЕС не впустили комісію з екологічною перевіркою

07.12.2017 14:53   Джерело: Бліц-інфо
Опубліковано : Патрік Скеля
Сьогодні, 7 грудня в Івано-Франківську відбулося засідання постійної депутатської комісії обласної ради з питань прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади.

Оскільки на комісії не було кворуму, депутати вирішили обговорити питання з порядку денного без голосування, пише - Бліц-Інфо.

За словами голови комісії Тараса Виноградника, раніше на сесії прийняли звернення до вищих органів держави щодо перевірки купівлі «Західенерго» пакету ДТЕК.

«Раніше у нас було виїзне засідання до Бурштинської ТЕС, ми також зустрічались з їхньою профспілкою», - зауважив депутат.

Виноградник додав, що досі не прийшло жодної відповіді щодо відправлених звернень. Відтак Бурштинська ТЕС входить у трійку підприємств, які найбільше забруднюють повітря.

Водночас заступник керівника міської прокуратури Віталій Гоголь зауважив, що під час перевірки не було виявлено жодних порушень.

«Що стосується екологічної перевірки, то вона здійснювалась у 2016 році, і жодних порушень не було виявлено. Водночас минулого року вони збільшили кількість викидів через перехід на мазут», - зазначив прокурор.

У свою чергу заступник керівника державної екологічної інспекції в області Богдан Чукор зазначив, що Бурштинська ТЕС не допустила у жовтні на територію перевірку з екоінспекції. За його словами, їхні юристи спирались на те, що запізно був прийнятий уніфікований акт.

Еколог повідомив, що у 2015 році на ТЕС було накладено штраф через викиди.

«Зараз їм настільки збільшили ліміти на викиди, що незалежно чим би вони не палили, вони їх не перевищать», - наголосив посадовець.

Керівник екологічного відділу ТЕС розповів присутнім, що починаючи з 2012 року, вже два блоки пройшли реконструкцію. На них було замінено електрофільтри, відтак викиди твердих частинок в атмосферне повітря зменшились у 29 разів безпосередньо на кожному з енергоблоків. Окрім того, зараз завершується реконструкція енергоблоку №10 де змінюють електрофільтр.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бліц-інфо