Івано-Франківськ наступного року закупить 30 нових низьких тролейбусів

2018 рік у Франківську оголосили роком комунального транспорту.

05.12.2017 14:50   Джерело: Курс
Опубліковано : Патрік Скеля

До кінця наступного року парк тролейбусів КП «Електроавтотранс» складе 70 машин, придбають 30 нових низьких тролейбусів, пише - Курс.

На оперативній нараді у міського голови Івано-Франківська вирішили оголосити наступний рік роком комунального транспорту. З пріоритетом розвитку тролейбусного руху. 

«Наступний рік у нас буде роком розвитку тролейбусного руху, – повідомив директор КП «Електроавтотранс» Віталій Голутяк. – Оновимо рухомий склад, запровадимо автоматизовану оплату проїзду».  

«Оголошуємо наступний рік роком комунального транспорту!» – погодився міський голова Руслан Марцінків. 

Впродовж наступного року «Електроавтотранс» має намір вивести на вулиці міста 30 нових низькопідлогових тролейбусів – до кінця року оголосять тендер на їх придбання. Місто отримає машини у другому-третьому кварталі 2018 року. 

Також планують придбати 16 тролейбусів з пробігом. Ці машини вийдуть на маршрути в четвертому кварталі наступного року. 

«Мало, давайте лізинг. Пропрацюйте мені лізинг. Я знайду гроші», – звернувся мер до начальника фінуправління та комунального перевізника. 

Мер сказав, що не буде терпіти хамський приватний транспорт, водії якого «висаджують пенсіонерів і школярів». 

Всього в складі КП на завершення 2018 року має бути 70 робочих тролейбусів. Наразі на лініях працюють трохи більше 40 машин. Ще 20 старі і часто простоюють, бо ламаються.  Гроші на оновлення тролейбусного парку КП спрямують з міського бюджету.  Також у всіх міських тролейбусах та автобусах КП «Електроавтотранс» до кінця наступного року запровадять єдиний електронний квиток. 

У планах на рік розвитку тролейбусного руху – прокласти нові лінії. На Європейській площі повинні зробити двосторонню тролейбусну лінію, яка коштуватиме бюджету 40 млн грн.  Загалом хочуть охопити тролейбусним сполученням всі мікрорайони міста.

Наступного року пасажиропотік КП «Електроавтотранс» має зрости щонайменше на 26%. 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Курс