Карантин у Франківську: Як працюють поштові відділення та банки

18.03.2020 13:27   Джерело: Бліц-Інфо
Опубліковано : Патрік Скеля

Через швидке поширення коронавірусної інфекції у деяких містах України ввели нові обмеження. Не виключення - Івано-Франківськ.

Так, від 17 березня, у місті закривають всі заклади, окрім продуктових, аптек та заправок. Заборонено збиратися у групи/колективи понад 10 осіб, пише - Бліц-Інфо.

У пресслужбі "Укрпошти" пояснюють, що працюють у звичайному режимі. Втім, просять франківців звернути увагу на карантинні обмеження:

•  Не заходьте за лінію, якщо біля стійки обслуговується клієнт. Підходьте лише тоді, коли вікно вільне.
•  Якщо бачите чергу, не заходьте у відділення (за нормальної погоди), почекайте, будь ласка, і зайдіть, коли черга стане меншою.
•  Пам’ятайте про «Щасливі години» в Укрпошті. Для відправки чи отримання посилок рекомендуємо приходити у відділення після 13.00, коли немає черг. А платежі сплачувати до 13.00 зі знижкою 50% на комісію.

Всі відділення "Нової пошти" теж працюють у звичному режимі. У всіх відділеннях обладнали станції з дезінфекції рук, створили лінію безпеки черги - 1 метр, там стали частіше прибирати, співробітникам надали інструкції про профілактику поширення вірусу. Крім того, всі працівники відділень будуть проходити медичний огляд перед початком робочого дня.

Працюватиме на час карантину й банківська система. Як пояснили Бліц-Інфо у пресслужбі "ПриватБанку", у кожному відділенні банку вводяться додаткові запобіжні заходи для збереження здоров'я клієнтів і співробітників:

•  вводиться обов'язкова обідня перерва з 12.30 до 13.30 під час якої проводиться повна санітарна обробка відділення, в тому числі обробка дверних ручок, клавіатур банкоматів, терміналів, вологе прибирання відділення з використанням дезінфікуючих/антибактеріальних засобів та загальне провітрювання приміщення. 

• до роботи не допускаються співробітники з підозрою на ГРВІ.

• щодня проводиться внутрішня перевірка на наявність у відділеннях антисептичних засобів і засобів самозахисту співробітників.     

• тимчасово відділення не працюватимуть у суботи/неділі та святкові дні.

Банкомати та термінали працюють у звичному режимі. "ПриватБанк" радить також мінімізувати користування готівкою та відвідування відділень і перейти на дистанційні канали для банківських операцій:

•  мобільний додаток та інтернет-банкінг Privat24
•  12 259 терміналів самообслуговування та 7310 банкоматів
•  цілодобова лінія підтримки 3700

Відділення "Ощадбанку" також працюють у звичайному режимі, але з посиленим режимом дезінфекції. У пресслужбі банку додають, що вживають необхідних заходів задля протидії поширенню вірусу: проводять санітарну обробку приміщень, прийняли рішення обмежити кількість людей, які одночасно можуть знаходитись у відділеннях банку.  

"Ми закликаємо не наражати на небезпеку старших людей і утримати їх від відвідування громадських закладів, зокрема відділень банків. Найкращим варіантом убезпечити рідних буде втримати їх удома і допомогти оплатити комунальні послуги онлайн. Це можна зробити за допомогою сервісу Ощад 24/7. Все що для цього потрібно – картка Ощадбанку та доступ до Інтернету",- наголошує Голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.

Всі валютні операції та оформлення кредитів - у звичному режимі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бліц-Інфо