Прикарпаття лідирує за кількістю відмов від вакцинації

13.03.2020 14:35   Джерело: Курс
Опубліковано : Патрік Скеля

Остерігаються вакцинації, бо не довіряють. За підсумками минулого року Івано-Франківська область знову лідирує у відмовах від щеплень. В обласному центрі ситуація кардинально інша.

Читайте також

На Прикарпатті з’явились довгоочікувані вакцини від сказу (Відео)

Такими є результати дослідження “Індекс Здоров’я. Україна – 2019”, йдеться в сюжеті Каналу 402, пише - Курс.

Лікарі озвучують офіційні цифри: 32% респондентів з Прикарпаття відмовлялися проводити обов’язкові щеплення своїм дітям. А охоплення вакцинацією в місті Івано-Франківську торік становить близько 90%. А кількість відмов від щеплень проти попередніх років суттєво знизилася.

Відмови від щеплень медики пояснюють страхами батьків. Особливо якщо йдеться про малюків до року. Матусь лякають наслідки вакцинації: почервоніння ніжки, набряк, ущільнення та підвищення температури. Медики наголошують, що це все – нормальна реакція організму.

Ще одна причина недовіри до щеплень – країна-виробник. Мова йде про індійські вакцини.

Усіма необхідними безкоштовними вакцинами дитячі кабінети щеплень на сьогодні забезпечені. Щоправда, тими, які закупила держава. Якщо є бажання, батьки можуть за власні кошти придбати в аптеках інші. Це стосується і щеплень, яких немає в обов’язковому календарі. У попиті сьогодні вакцини від вітряної віспи, грипу, гепатиту А, пневмококу, менінгококу, ротавірусної інфекції та раку шийки матки.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Курс