За спробу дати хабар поліцейському прикарпатець заплатить 8500 гривень

18.08.2018 23:40   Джерело: Галицький кореспондент
Опубліковано : Патрік Скеля

Долинський районний суд Івано-Франківської 3 серпня 2018 року ухвалив вирок, яким затвердив угоду про визнання винуватості укладену між прокурором Долинського відділу Калуської місцевої прокуратури та обвинуваченим, відповідно до якої обвинуваченого визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ст. 369 ч.1 КК України та призначено покарання у виді штрафу в розмірі 8 500 гривень. При цьому також застосовано спеціальну конфіскацію в дохід держави грошових коштів – 100 доларів США, пише - Галицький кореспондент.

Читайте також

ВРП відсторонила суддю-хабарника з Івано-Франківська
Суд відмовився арештовувати прикарпатського працівника феміди, якого спіймали на хабарі

Як встановив суд житель с. Лолин Долинського району надав неправомірну вигоду за невчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища.

Так, обвинувачений, будучи особою, відносно якої встановлено адміністративний нагляд, систематично порушував вимоги адміністративного нагляду, про що неодноразово складалися відповідні адміністративні протоколи. Враховуючи таку поведінку обвинуваченого, в посадових осіб Долинського ВП було достатньо підстав для звернення до Долинського районного суду з поданням, про продовження строків адміністративного нагляду, про що його було повідомлено. Проте, обвинувачений, маючи на меті уникнути продовження строків адміністративного нагляду, 25.04.2018, близько 19.30 год., перебуваючи в адміністративному приміщенні відділення поліції, переслідуючи намір уникнути продовження строків адміністративного нагляду, запропонував службовій особі – начальнику сектору превенції Долинського відділення поліції прийняти від нього неправомірну вигоду, після чого надав неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів в сумі 100 доларів США (однією купюрою номіналом 100 доларів США), за не вчинення дій з використанням наданої йому влади та службового становища, а саме: за незвернення до Долинського районного суду із поданням, про продовження строків адміністративного нагляду щодо нього.

Умови угоди про визнання винуватості відповідали вимогам закону, не суперечать інтересам суспільства, а міра покарання, про призначення якої дійшли згоди прокурор та обвинувачений, визначена відповідно до санкції ст. 369 ч.1 КК України, що дало суду підстави для її затвердження.

Слід відзначити, що грошові кошти в сумі 100 доларів США, як речовий доказ у даному кримінальному провадженні, підлягають спеціальній конфіскації відповідно до ст.96-1, ст.96-2 КК України, як гроші, які були предметом злочину та призначалися(використовувались) для схиляння іншої особи до вчинення злочину.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Галицький кореспондент