Телефонний шахрай видурив у літньої франківки 40000 російських рублів

09.08.2018 13:30   Джерело: Галка
Опубліковано : Патрік Скеля

30 липня до поліції за допомогою звернулась 79-річна франківка, повідомивши про те, що вона віддала невідомому 40 тисяч російських рублів, нібито за «викуп» сина від вчиненого злочину.

Читайте також

На Франківщині шахрайка «зняла порчу» за 800 доларів США
На Прикарпатті жінка перерахувала 60 тисяч гривень шахрайці за посилку з Афганістану

У ході проведення невідкладних слідчих заходів злочинця правоохоронці розшукали злочинця, інформує сектор комунікації ГУНП в Івано-Франківській області, пише - Галка.

Виявилося, що зловмисник подзвонив своїй жертві на стаціонарний телефон від імені сина та сказав, що збив на дорозі людину. Аби уникнути кримінальної відповідальності звелів «мамі» передати гроші чоловіку, який прийде по них. Жінка виконала наказане, після чого передзвонила синові й вияснила, що з ним усе гаразд, і в жодний конфлікт із законом він не потрапляв.

Після цього потерпіла негайно звернулася з повідомленням у поліцію. 

Наступного дня злочинця розшукали. Слідчі, на підставі доказів причетності до злочину, затримали його в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили про підозру у вчиненні шахрайства (ч.1 ст.190 ККУ). Ним виявився 25-річний житель Сумської області.

Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. За вказані шахрайські дії максимальне покарання передбачає обмеження волі на строк до трьох років.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Галка