«Основний бізнес»: на Прикарпатті чоловік запустив ферму з вирощування равликів

12.07.2018 09:09   Джерело: IfNews
Опубліковано : Патрік Скеля

У селі Копачинці Городенківського району  Івано-Франківської області запрацювала ферма з вирощування равликів.

Читайте також

Равликів, котрих вирущують на Тернопільщині, експортують до Європи (Відео)
Власна справа: На Тернопільщині вирощують «елітних» равликів

Про це співвласник та директор ферми «Покутський равлик» Іван Паламарчук розповів на презентації нових гастрономічних локацій та маршрутів області, повідомляє WestNews з посиланням на Укрінформ.

«Я представляю отих п’ять сімей, які вирішили у селі Копачинці Городенківського району вирощувати равликів. Наша ферма – перша в області. Запустили її у червні. Це – наш основний бізнес. Маємо виростити і зібрати равлика на жовтень. Збут плануємо організувати у країни Європи. Також будемо популяризувати культуру споживання равлика і на внутрішньому ринку. До того, ж бачимо перспективу туристичного розвитку нашої території. Плануємо організувати тут екскурсії з дегустацією равликів», – повідомив Паламарчук.

Він зазначив: коли в селі дізнались про новий бізнес, то відразу занепокоїлись, чи не їстиме дивний равлик овочеві запаси селян. Втім, з часом люди збагнули, що підприємці  зацікавлені, аби равлики не розгубились селом.

За словами Паламарчука, ще зовсім недавно  равлики росли у теплиці. Тепер їх випустили випасатись. Виростають равлики до 3-4 см. Покутського равлика власники ферми планують експортувати вже восени.

Офіційне відкриття ферми з вирощування равликів у Копачинцях запланували на 22 липня.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews