Понад 300 тисяч доларів вимагав житель Прикарпаття за звільнення 20 дітей (Фото)

05.07.2018 22:47   Джерело: Голос
Опубліковано : Патрік Скеля

На електронні адреси НПУ, СБУ та деяких засобів масової інформації надійшло повідомлення від особи, яка стверджувала, що утримує в заручниках майже 20 дітей. За звільнення бранців вимагалося 350 тисяч доларів США або еквівалент у криптовалюті у розмірі 54 біткойнів. У разі несплати грошей висловлювалася погроза завдати дітям тілесних ушкоджень, пише - Голос.

За цим фактом Головним слідчим управлінням НПУ було розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 147 (Захоплення заручників) та ч. 2 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.

Працівники кіберполіції встановили ІР-адресу пристрою, з якого надійшло повідомлення, та місце його перебування. З’ясувалося, що інформація була надіслана з Прикарпаття, тож до справи підключилися оперативники Івано-Франківського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ.

«Шантажистом» виявися 24-річний раніше не судимий житель Коломийського району, Івано-Франківської області. За місцем мешкання чоловіка провели санкціонований обшук і вилучили його комп’ютер і мобільний телефон.

Чоловік зізнався, через службу розшуку дізнався імена дітей, які зникли безвісти, і зазначив їх у своєму повідомленні. Для правдоподібності додав звукові файли з криками дітей, які попередньо скачав з мережі Інтернет. Докази зізнання працівники поліції знайшли у поштовій скриньці «шантажиста».

Триває слідство.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Голос