Скандал у Франківську: батьки та вчителі проти об'єднання двох шкіл (Відео)

13.06.2018 22:40   Джерело: Фіртка
Опубліковано : Патрік Скеля

Скандал у Франківську: батьки та вчителі проти об'єднання двох шкіл.

В Івано-Франківську вчительський колектив загальноосвітньої школи №13 та батьки виступили проти об'єднання з Вечірньою школою, пише - Фіртка.

Нагадаємо, на позачерговій сесії міської ради, яка відбулася в минулу п'ятницю, депутати прийняли рішення про реорганізацію обох шкіл та їх подальше злиття в школу №14. Мета рішення, як говорять народні обранці, - задоволення освітніх потреб мешканців, створення належних умов для надання якісних освітніх послуг та приведення статусу закладів до нового закону.

Директор школи №13 Ольга Драпак каже, що дане рішення стало для колективу несподіванкою. Про нього дізналися зі ЗМІ та прийшли сьогодні на прийом до міського голови, аби обговорити дане питання.

Проте, зустрічі не відбулося, адже Руслан Марцінків прийом громадян відмінив.

«Мене, як керівника школи, ніхто не запитував. Що ми думаємо з цього приводу, - розповідає директор. - Навіть Директор департаменту освіти мене не викликав. Пізніше ми зрозуміли, що всі дії направлені проти мене, як директора школи. Я пенсіонер і вони не знають, як мене позбутися».

Голова профспілкового комітету ЗШ №13 Ольга Курман переконує, що після реорганізації багато вчителів може залишитися без роботи, адже всім й так не вистачає годин.

«Ми працюємо на неповне навантаження, а після реорганізації, коли прийдуть вчителі з вечірньої школи, скорочення буде неминучим», - каже голова профспілки.

За її словами, міська рада провела дане рішення, як мінімум неетично. Департамент не вивчив питання доцільності такого злиття.

«Сьогодні опинитися без роботи ніхто із нас не хоче», - розповідає жінка.

Також вчителі кажуть, що в школі не вистачає приміщень для вже існуючих класів. Навчання проходить у дві зміни.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Фіртка