Коломийський військовий, який згвалтував дівчинку чекатиме суду в СІЗО

07.06.2018 07:51   Джерело: Бліц-Інфо
Опубліковано : Патрік Скеля
Апеляційний суд Івано-Франківській області розглянув скаргу Коломийської місцевої прокуратури на ухвалу Коломийського міськрайонного суду у справі щодо двох чоловіків, які підозрюються у вчиненні злочину проти статевої свободи неповнолітньої дівчини.

Читайте також

Чоловік, який зґвалтував 15-річну прикарпатку, не з'явився до суду

Нагадаємо, 9 травня Коломийський міськрайонний суд  застосував щодо підозрюваної особи З., яка насильно вступила в статеві зносини із неповнолітньою запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на шістдесят діб, пише - Бліц-Інфо.

Беручи до уваги кримінальне правопорушення, у вчиненні якого підозрюється особа П., яке відноситься до категорії злочинів середньої тяжкості за яке передбачено покарання до п’яти років позбавлення  волі та що від органу досудового розслідування він не переховувався, кримінальному провадженню не перешкоджав і іншої підозри йому не пред’явлено, а тому зважаючи на вимоги п. 3 ч. 2 ст. 183 КК України суд не мав права обрати особі П.  запобіжний захід у вигляді тримання під вартою і застосував відносно підозрюваного коломиянина запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

На рішення суду щодо підозрюваної особи П.  Коломийська місцева прокуратура подала апеляційну скаргу.  23 травня 2018 року Апеляційний суд розглянув подану скаргу та ухвалу слідчого судді Коломийського міськрайонного суду скасував.

Прокурором у судовому засіданні апеляційного суду надано повідомлення про нову підозру особі П. у вчиненні кримінального правопорушення від 22 травня 2018 року, останній підозрюється у тому, що своїми умисними діями, які виразились у вчиненні фізичного насильства, групою осіб, вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 153 КК України, санкція якого передбачає показання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років, що відповідно до ст.. 12 КК України є тяжким злочином.

Оскільки під час апеляційного розгляду знайшли своє підтвердження наявні та достатні підстави для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно особи П., суд апеляційної інстанції дійшов висновку, що ухвала слідчого судді суду першої інстанції про обрання щодо нього запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту підлягає скасуванню та застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк шістдесят днів із можливістю внесення застави в розмірі 50 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 88100 грн.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бліц-Інфо