В Івано-Франківську затримали старшу медсестру пологового на хабарі

23.05.2018 23:40   Джерело: Бліц-Інфо
Опубліковано : Патрік Скеля
Наприкінці робочого дня, 22 травня на гарячому під час отримання хабаря затримали старшу медсестру одного з відділів обласного перинатального центру в Івано-Франківську.

Читайте також

На Прикарпатті на хабарі спіймали землевпорядника сільради
Прикарпатець, якого спіймали на незаконній рубці лісу, заплатить штраф ще й за пропозицію хабара

Сьогодні, 23 травня в обласній прокуратурі розповів деталі затримання, пише - Бліц-Інфо.

За словами заступника керівника управління захисту економіки Железняка, до УЗЕ звернулась мешканка Івано-Франківська, яка хотіла влаштуватися на роботу медсестрою. Вона мала відповідну освіту. Натомість жінці повідомили, що така робота вартуватиме 2000 Євро.

Заступник начальника відділу прокуратур Сергій Боровик зазначив, що хабар у розмірі 2000 євро надавався за вплив на особу, що могла приймати рішення щодо працевлаштування.

Крім того, правоохоронці перевіряють причетність до цього кримінального правопорушення керівництво медичного закладу та весь колектив.

Дії медсестри кваліфікували за ч. 2 ст. 369-2 (Одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, або пропозиція здійснити вплив за надання такої вигоди, карається штрафом від семисот п’ятдесяти до однієї тисячі п’ятисот неопо­датковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років). Найближчим часом їй оголосять про підозру.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бліц-Інфо