У США видали монографію, співавторкою якої є франківська науковиця

20.05.2018 14:40   Джерело: Галка
Опубліковано : Патрік Скеля

Професор кафедри біохімії та біотехнології факультету природничих наук нашого університету Галина Семчишин – єдиний український науковець серед співавторів монографії «Харчові продукти глікації та їхня роль у здоров’ї та хворобах».

Читайте також

Україна випередила США і стала головним експортером яєць до Європи

Видання нещодавно вийшло у світ. Працю опублікувало видавництво CRC Press, Taylor & Francis (США), пише - Галка.

Монографія вийшла під редакцією професора Jaime Uribarri, відомого американського діабетолога та нефролога. Саме американський науковець запросив професора нашого університету Галину Семчишин взяти участь в його проекті, інформує прес-служба Прикарпатського національного університету.

Книга присвячена впливу продуктів глікації, які утворюються під час приготування  їжі та напоїв, на здоров’я людини. Зокрема, розглядаються механізми утворення продуктів глікації та їх участь у виникненні діабетичних ускладнень, патологій нирок та прискореного старіння.

У розділі  «Chapter 8: Is part of the fructose effects on health related to increased AGE formation?», автором якого є  Галина Семчишин, йдеться про роль фруктози в утворенні продуктів глікації. Матеріали, які висвітлюються у цьому розділі книги, грунтуються на результатах власних досліджень професора Галини Семчишин.

Детальніше про книгу на сайті видавництва за посиланням.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Галка