Затриманий за п’яну хуліганку франківець поскаржився, що патрульні вивезли його за місто й побили

18.05.2018 09:49   Джерело: Правда
Опубліковано : Патрік Скеля

Франківська СБУ розслідує справу за скаргою франківця, який звинуватив патрульних поліцейських у побитті. У патрульній поліції запевняють, що обвинувачення безпідставні і вони можуть це довести.

Читайте також

На Франківщині двоє чоловіків побили поліцейських, які приїхали на сімейні розбірки

Випадок, який зараз розслідує слідчий відділ обласної СБУ, трапився 27 січня цього року. Згідно із заявою скаржника, в цей день приблизно о 12.00 біля магазину «Олександра» на вул. Бельведерській його безпідставно затримали працівники патрульної поліції. Патрульні начебто вивезли його за місто і побили, пише - Правда.

Справді, того дня об 11.45 за викликом «адмінпорушення» на Бельведерську виїжджав екіпаж патрульної поліції в складі трьох працівників. Однак покази скаржника і патрульних різняться, а, за даними геоінформаційної підсистеми ІТС Національної поліції України, того дня в цей час переміщення службового автомобіля з номером, який вказав у заяві скаржник, не зафіксовано. Слідчі звернулися до суду з клопотанням надати тимчасовий доступ до даних мобільних операторів, аби встановити місця перебування екіпажу в той день. 8 травня суддя Івано-Франківського міського суду Ірина Пастернак клопотання слідства задовольнила.

Речник Управління патрульної поліції в Івано-Франківській області Микола Гурак розповів КУРСу, що 27 січня патрульних викликали до магазину «Олександра», бо в закладі хуліганив підпилий чоловік. Хуліган ображав людей і намагався розбити вітрину. Коли патрульні прибули, зловимисник вже пішов. За описом продавчині, він був дуже п’яним і побитим. Чоловіка копи знайшли неподалік, спитали, де той живе, і відвезли за вказаною адресою – в приміське село Чукалівка. Втім, виявилося, що хуліган сказав неправду, ще й почав агресивно поводитися і лаятися. Тоді його відвезли у відділок і оформили протокол за хуліганство. У продавця магазину взяли пояснення, в якому вона вказала, що чоловік уже був побитий – одяг у крові – до приїзду патрульних.

Через кілька днів після випадку хуліган подав скаргу на дії працівників поліції, додавши до неї медичну довідку про те, що в нього зламане ребро. Було порушене кримінальне провадження. Слідство триває.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Правда