В Івано-Франківську атовці і депутати пересварились через земельну ділянку

04.05.2018 23:38   Джерело: Бліц-Інфо
Опубліковано : Патрік Скеля
У середу, 2 травня, відбулось засідання 19 сесії Івано-Франківської міської ради. На порядок денний винесено понад 70 питань.

Читайте також

Земельні магнати і власники вбиралень. Як живуть міські голови Прикарпаття

Серед іншого депутати розглянули звернення, щодо надання земельної ділянки для будівництва житла учасникам АТО, інформує кореспондентка - Бліц-Інфо.

Як зауважив голова Міської асоціації учасників АТО Василь Андріїв, до їх організації входять 1180 учасників АТО.

«Втім, сьогодні склалася ситуація по земельній ділянці на вулиці Коновальця. Я не хочу, щоб нас міліція втягувала у політичні ігри. Ми можемо формувати чергу, якщо є земельна ділянка. Оскільки на цю ділянку подалась ще одна організація воїнів АТО, ми готові відмовитись від неї і просимо облаштувати там громадський простір, або надати їм. Ми не хочемо, щоб наших хлопців втягували у брудні ігри. Наша позиція проста: ми відстоюємо інтереси наших побратимів і не хочемо нічого задаром чи незаконного, тільки в рамках закону. Це будинок вже збудований незаконно і тепер його хочуть легалізувати під прикриттям», - наголосив Андріїв.

У свою чергу представник другої ветеранської організації, що претендує на ділянку, ГО «Воїн України» Андрій, запевнив, що вони не мають ніякого відношення до поліції і ними ніхто не прикривається.

«Ми не хочемо об’єднуватися з Асоціацією, бо у них дуже багато людей і великі черги на житло. Тому звертаємося до вас з проханням дати нам можливість побудувати для своїх хлопців квартири по вул. Коновальця», - звернувся атовець.

Натомість депутат міськради Роман Онуфріїв пояснив, що згідно меморандуму про співпрацю, міська рада дає землю тільки міській асоціації, в яку входять більшість об'єднань ветеранів АТО.

«Чому ви не хочете домовитись з міською асоціацією? Щоб не було прецедентів, цю ділянку може отримати тільки міська асоціація учасників АТО. В іншому випадку там житлової забудови не буде, а будуть об’єкти соціальної інфраструктури. Це позиція моєї фракції»,-  зазначив Онуфріїв.

Після таких слів депутата конфлікт тільки загострився. Зокрема депутат міськради, учасник АТО Адріан Волгін почав звинувачувати міську асоціацію в несправедливому відношенні до побратимів.

«Що це у вас за позиція така: якщо не нам, то нехай буде сквер? Кому ви взагалі роздаєте квартири? Своїм охоронцям? Я офіційно відмовляюся від тої квартири, яку ви мені дали і дарую її своєму побратиму, який теж пройшов полон Тосі Костоло», - заявив депутат.

У свою чергу представники організації, ще раз заявили, що вони не мають відношення до поліції.  В підсумку міський голова запропонував відкласти це питання на до вивчення, щоб не нагнітати конфлікт.  


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бліц-Інфо