До бюджету Калуша надійшло майже мільйон гривень податку на нерухоме майно

25.04.2018 09:38   Джерело: Вікна
Опубліковано : Патрік Скеля

У Калуші заплановані показники поступлень податку на нерухоме майно цього року, схоже будуть перевиконані, як і у попередньому. Так, при затверджені бюджету на 2017 рік планувалося отримати 1,2 млн гривень податку на нерухоме майно. Фактично за рік надійшло понад 3,5 млн гривень.

Читайте також

Жителі Франківщини отримали податкову знижку на один мільйон гривень

План надходжень податку на нерухоме майно на це рік становить 3,6 млн гривень – на рівні минулорічних показників. І він є дуже помірним. Адже плата за 1 кв. метр для фізичних осіб за житлову нерухомість зросла з 13,78 гривень у 2017 році до 16 гривень у 2018 році, за нежитлову – з 2,07 гривень у 2017 році до 16 гривень у 2018 році, інформують - Вікна.

У зв’язку із ростом  мінімальної заробітної плати збільшиться і податок на нерухомість і для юридичних осіб: з 16 гривень до 18,62 гривні.

Як йшлося на засідання міської комісії із забезпечення своєчасності і повноти сплати податку на нерухоме майно, яке відбулося 23 квітня, у першому кварталі минулого року до міського бюджету надійшло понад 240 тис. гривень податку на нерухоме майно, а у першому кварталі цього року при плані 728 тис гривень поступлення склали майже мільйон гривень, або 137% до плану. Найбільше – сплатили до бюджету юридичні особи за нежитлову нерухомість.

Минулого року існували проблеми зі сплатою податку на нерухоме майно, пов’язані з неповнотою державних реєстрів, відтак одні громадяни сплачували податок, інші - ні. Цього року ситуація почала виправлятися.

Калушани мають сплачувати податок на нерухоме майно після отримання податкового повідомлення-рішення. Причому, якщо у минулому році такі повідомлення люди мали б отримати до кінця червня, і впродовж 60 днів, тобто до кінця серпня сплати податок, інакше нараховувалися штрафні санкції, то цього року внесено зміни. Саме день вручення податкового повідомлення є відправною точкою відліку 60-денного терміну. У свою чергу, податкова отримала можливість нараховувати податок на нерухоме майно за три останніх роки. Це означає, якщо минулого року людина не отримала повідомлення і не сплатила податок, то цього року їй можуть нарахувати суму за два роки.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Вікна