На 83-му році обірвався життєвий та творчий шлях ще однієї видатної особистості Прикарпаття

Пішла з життя ще одна видатна особистість.

23.04.2018 22:40   Джерело: IF Область.Онлайн
Опубліковано : Патрік Скеля

Життєвий та творчий шлях 83-му році обірвався у кандидата педагогічних наук, професора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Василя Хруща.

Читайте також

Померла легенда Івано-Франківської міліції Смірнова Ольга Петрівна

На сторінці кафедри було сказано, що ввесь склад колективу педагогічного відділу щиро співчуває близьким та рідним людям пана Василя. Мовляв, що їхні щирі співпереживання стосовно втрати бодай трохи розрадять їх, пише - .

Хрущ Василь Дем’янович прийшов  вжиття ще в далекому 1935 році, 10 вересня. У маленькому мальовничому селищі Калиня Кам’янець-Подільського регіону Хмельницької області пройшло його дитинство. Свої перші заробітки від отримував у 1955 році від роботи ветеринарного фельдшера.

Згодом був призваний на строкову воєнну службу на роль солдата.  Час йшов й з ним Василь Хрущ перекочував із армійських рядів у студентські. В період з 1958 – 1963 р.р. числився студентом Станіславського педагогічного інституту. За старання й був там нагороджений відзнакою. Пізніше свої плоди приносила йому вчительська діяльність. Навчав діток української мови, літератури та намагався привити любов малечі до німецької мови в Дубівецькій середній школі Галицького району Івано-Франківської області.

У 1965 році пана Василя було запрошено викладати свої знання на кафедрі педагогіки Івано-Франківського педагогічного інституту. В 1966-1967 роках подався в аспірантуру АПН СРСР в російській столиці.  1970 році отримав звання доцента, а в 1992 вже числився, як професор кафедри педагогіки і психології.

П`ять років очолював крісло радника-консультанта ректора Вищого педагогічного інституту Блас Рока Кальдеріо в Республіці Куба.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IF Область.Онлайн