Суд у справі франківця, який до смерті побив співмешканку: Булієнко частково визнав вину

20.04.2018 22:39   Джерело: Фіртка
Опубліковано : Патрік Скеля

Вчора, 19 квітня, в Івано-Франківському міському суді відбулось слухання у справі Максима Булієнка за нанесення важких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті Олександри Щеглової.

Читайте також

Прикарпатець, який до смерті побив свого товариша, тепер чекатиме на вирок суду у СІЗО

Нагадаємо, М. Булієнка звинувачують за ст. 121 ККУ, передає кореспондент - Фіртки.

Потерпілі також заявили цивільний позов про відшкодування матеріальної шкоди. Копію позовної заяви вручили обвинуваченому.

Також адвокат потерпілої просила долучити власноруч написану заяву потерпілої, в якій вона просить залишити цивільний позов без розгляду у зв'язку з відшкодуванням збитків.

Адвокат обвинуваченого зазначив, що у ЗМІ подавалася інформація про те, що родичі обвинуваченого працюють в системі правосуддя. Мова про тітку обвинуваченого, яка працює у Господарському суді та дядька, який працює в Апеляційному суді.

«Ця моя заява заявляється до початку розгляду, тому якщо виникне питання про направлення справи до іншого суду, ми не заперечуємо. Я повідомляю, що жодних впливів родичів не було і не може бути, тому я мав пояснити цю позицію«, - каже адвокат Ярицький.

Суддя Деркач відмітила, що у сторін відводів до суду не було та підстав для самовідводу також немає.

Відтак розгляд справи продовжить суддя Деркач.

Крім того, у суді планують допитати свідка-мати обвинуваченого, відтак її попросили покинути судову залу.

Прокурор зачитав обвинувачення, в якому йдеться про те, що Булієнко бив свою співмешканку Олександру Щеглову по голові та ногами у живіт. Також за словами прокурора перед тим жінка кілька разів вдарилась об унітаз. Усе це сталося в день Святого Миколая під час розпивання алкогольних напоїв.

У суді Булієнко частково визнав свою вину та повідомив, що даватиме свідчення після допитів свідків та потерпілої сторони.

Відтак суд приступив до допиту потерпілої - матері Щеглової.

Нагадаємо, інцидент стався у День Миколая, 19 грудня, на вул. Вагилевича. У білий день франківець мало не до смерті побив співмешканку Олександру.  24 грудня жінка померла. У довідці про смерть увагу зосередили на пневмонії. Проте вказали, що була тупа травма живота і розрив сечового міхура.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Фіртка