За несплату аліментів та підробку документів проти жительки Прикарпаття відкрили кримінальне провадження

04.04.2018 18:44   Джерело: Курс
Опубліковано : Патрік Скеля

Жінці інкримінують підробку документів: замість платити колишньому чоловікові аліменти на сина, вона пред’являла відділу державної виконавчої служби Долинського районного управління юстиції підроблені квитанції, пише - Курс.

Читайте також

Прикарпатець після профілактичної бесіди сплатив 12 тисяч аліментів
Покарання для боржника: в Івано-Франківську у неплатника аліментів забрали автомобіль

Наразі Долинський районний суд дозволив слідчим поліції та працівникам управління захисту економіки вилучити ці квитанції в Івано-Франківському відділі державної виконавчої служби обласного управління юстиції.

Кримінальне провадження було відкрите у вересні минулого року. Жителька Долинського району  обвинувачується в тому, що протягом травня-грудня 2014 року подавала у Державну виконавчу службу підроблені чеки про сплату аліментів.

Як йдеться в ухвалі Долинського районного суду, пара розлучилася у 2013 році. Після того чоловік відсудив у колишньої дружини аліменти на сина, який залишився з ним жити, у щомісячному розмірі 700 грн.

У серпні 2014 року чоловік звернувся у поштове відділення, щоб з’ясувати, чому не виплачуються аліменти. Там йому відповіли, що гроші на рахунок не надходять. Він почекав ще три місяці, гроші не надходили, й звернувся до відділу державної виконавчої служби Долинського районного управління юстиції. Там йому надали копії квитанцій про сплату аліментів. Після того чоловік поскаржився на колишню до правоохоронців.

У судовому реєстрі також є рішення про те, що ця жінка після розлучення з чоловіком відсудила в нього половину майна у селі Мала Тур’я на Долинщині. Наразі ця справа перебуває на розгляді в касаційному суді.

Нагадаємо, 6 лютого цього року вступив у дію закон про посилення захисту прав дитини, відповідно до якого ті, хто не платить аліменти три місяці, потрапляють до єдиного реєстру боржників. За несплату аліментів понад шість місяців боржників позбавляють права виїзду за кордон, керування транспортним засобом, права носіння зброї, полювання на період, доки вони не погасять заборгованість перед дитиною. Окрім того, держвиконавці на злісних неплатників аліментів складють адміністративні протоколи за ст. 183-1 (несплата аліментів) КУпАП та скеровують їх на розгляд суду.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Курс