На Прикарпатті у дитсадку батьки виявили мишей у харчах для малечі

18.03.2018 08:42   Джерело: IfNews
Опубліковано : Патрік Скеля

популярне


Коли батьки з несподіваним візитом зайшли в одне із службових приміщень дитячого садка, то просто жахнулися. Вони виявили порушення санітарних норм: гризунів, які бігали по крупах та борошні.

Читайте також

В Івано-Франківську гроші на школу чи дитсадок відтепер можна здавати лише «безналом»

Про це йдеться у прогамі «Перші про головне.Вечір» на телеканалі ZIK.

«Я підійняла мішок з гречкою, а звідти випала мертва миша!», – обурюється матір одного з вихованців садка Іванна Лешко.

Виявилося, що продукти для приготування їжі для малечі завгосп дитсадка зберігає в підвалі та на горищі. Численні дірки після гризунів на мішках із борошном вона просто перев’язала ганчірками.

«Вчора діткам варили компот з родзинок. Та от сьогодні ми там знайшли гризунів», – додає занепокоїна мама Марія Мартинюк.

У вологому приміщенні зберігають десятки кілограмів крупів, цукру та макаронів. У ящиках – чай і сухарі, термін придатності яких сплив ще 2015 року. Поспілкуватися з завідувачкою дитсадка не вдалося. Виявилося, що вона у відпустці. Її заступниця не приховує: миші у дитсадочку справді водяться! Та санітарної служби сюди ніколи не викликали, адже гризунів позбуваються в архаїчний спосіб.

«Ми використовуємо те, що маємо. Одна з мишоловок є у завгоспа», – коментує в. о. завідувача дитячого садка Оксана Романюк.

Водночас, завгосп пояснює: дітей у садок ходить мало, тому й продукти залежуються. А щодо мишей виправдовується, мовляв вони є всюди!

«Діти рідко ходять у садочок, бо часто хворіють. А ми трохи не вгледіли ситуацію з харчами та мишами», – говорить завідувачка господарства дитсадка Марія Струк.

У районному управлінні освіти становищем приголомшені, а винних обіцяють покарати.

«Коли завідувач приїде – будемо ухвалювати відповідні рішення. Також домовимося про спільну зустріч з батьками і знайдемо вихід з ситуації. Якщо будуть для цього підстави – звільнимо працівника», – наголошує керівник районного управління освіти Іван Драгомирецький.

Батьки ж самостійно викликали спеціальну службу, яка має винищити гризунів у будівлі. Крім того, своїх дітей у садок місцеві більше не водитимуть.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews