Чоловік перерахував шахраям 33 тис. гривень авансу за автівку, яку він хотів придбати

15.03.2018 22:43   Джерело: Малакава
Опубліковано : Патрік Скеля

Нaйдiєвiшa схема, зa дoпoмoгoю якoї пpoйдиcвiти oшyкyють мicцeвих мешканців, – нeпpaвдивi oгoлoшeння пpo пpoдaж тoгo чи iншoгo тoвapy нa piзнoмaнiтних Інтepнeт-caйтaх. Афepиcти пepeд вiдпpaвкoю тoвapy пpocять aбo aвaнc, aбo стовідсотковy пepeдoплaтy. Пicля нaдхoджeння гpoшeй пceвдoпpoдaвeць зникaє нaзaвжди: пepecтaє вихoдити нa зв’язoк, вiдключaє тeлeфoн, видaляє зaпиc. Про це повідомляють у прес-службі ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області, пише - Малакава.

Читайте також

Прикарпатець попався на гачок інтернет-шахрайки легкої поведінки
У Франківську шахраї ошукали двох чоловіків, які хотіли зняти проституток

Так, 12 березня до Івано-Франківського відділу поліції надійшло повідомлення від 34-річного мешканця Київської області. Чоловік повідомив про те, що невідома особа заволоділа його грошовими коштами в сумі близько 33 тисяч гривень. Як з’ясували поліцейські, потерпілий, перебуваючи в гостях у сестри в Івано-Франківську, на відомому Інтернет-сайті «ОЛХ» натрапив на оголошення про продаж автомобіля «Мерседес». 

У телефонній розмові з продавцем чоловік домовився про суму завдатку, після чого сьомого березня переказав 33 тисячі гривень на його банківську карточку. Отримавши гроші, шахрай відключив мобільний телефон. Подальші спроби киянина зв’язатися з ним були безуспішними. Чоловік зрозумів, що став жертвою шахрайства й звернувся в поліцію. 
Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190-ю (Шахрайство) Кримінального кодексу України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Малакава