Зима не відступає: на Прикарпаття насуваються морози та снігопади

Протягом наступних кількох днів в Івано-Франківську та області синоптики прогнозують різку зміну погоди.

15.03.2018 09:17   Джерело: Галицький кореспондент
Опубліковано : Патрік Скеля

Начальниця відділу гідрометзабезпечення Івано-Франківського центру з гідрометеорології (ЦГМ) Тетяна Атаманюк розповіла, що варто очікувати прикарпатцям від погоди, пише - Галицький кореспондент.

За її словами, 15 та 16 березня ще збережеться плюсова температура. Так, 15 березня буде хмарно з проясненням, часом невеликий дощ, а вночі слабкий туман. Вітер північно-західного напрямку, 7-12 м/с. Температура вночі коливатиметься від 0 до 7 градусів тепла, а вдень прогріється до 3-8 градусів тепла.

А от 16 березня буде перехідна доба, тому ближче до вечора вже почнеться зміна погодних умов. Вночі без істотних опадів, а вдень очікується дощ. Вітер південного напрямку, від 7-12 м/с. Температура вночі коливатиметься від -1 до +4 градусів, а вдень буде +6 – +11 градусів.

Справжнє похолодання і зимова погода почнеться вже із суботи 17 березня. Очікується дощ з мокрим снігом, місцями дуже сильним, налипання мокрого снігу, ожеледь, вітер зміниться на північно-східний з поривами до 15-22 м/с. Температура вночі буде від -2 до +3 градусів, а вдень від 0 до -5.

«18 березня буде пік складності погодних умов. Очікується сильний сніг, хуртовини, сніговий покрив 20-25 см, пориви вітру до 22 м/с. Вночі стовпчики термометрів опустяться до 7-12 градусів морозу, а вдень до 5-10 градусів нижче нуля», – зазначає Тетяна Атаманюк.

В понеділок, 19 березня, відбудеться подальше зниження температури. Вночі буде до 16 градусів морозу, а вдень очікується від 7 до 12 нижче нуля.

«Такі погодні умови приведуть до порушення руху транспорту, ускладнення роботи енергетичної, будівельної та комунальної сфери. Це другий ступінь небезпеки. А потім очікуємо потепління», – додає начальниця відділу гідрометзабезпечення.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Галицький кореспондент