Активісти Франківщини вшанували Кобзаря, знявши короткометражку «Глянь, Тарасе, Україна знову в неволі» (Відео)

09.03.2018 11:59   Джерело: IfNews
Опубліковано : Новини Станіславівщини

9 березня 2018 року Україна відзначає 204 років від Дня народження Тараса Шевченка. Громадські організації та молоді активісти Франківщини не залишилися осторонь цієї епохальної події. З метою вшанування Кобзаря було знято корткометражку «Глянь, Тарасе, Україна знову в неволі».

Тарас Шевченко все життя бунтував проти несправедливості, закликав українців згадати козацьку славу, коли народ сам вирішував свою долю. Тарас – пророк, який говорить з нами через свої поеми: «Кахайтеся чорнобриві, та не з москалями». Тому, в фільмі було поєднано події сучасної України з поемою «Катерина». Катерина в фільмі – це символ України. Дати, про які вказують дівчата – визначні події російсько-української війни.

Авторка ідеї Ірина Дирда висловлює велику вдячність всім хто долучився до зйомки короткометражки: Просвіта Прикарпаття - Михайло СічкаАндрій ФуштейMyhaylo Kolkovskyy, Тарас Лялик, Націоналістичний рух Карпатська Січ, Вікторія Прокоп'юкАнастасія ДріньТетяна Прокоп'юкOlha Kitsnak

Оператор – Ярослав М. (Jaroslav Martinec).


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews