Справа рекордного хабаря на Прикарпатті: Жовнір не з'явився до суду (Відео)

07.03.2018 23:40   Джерело: Фіртка
Опубліковано : Патрік Скеля

популярне


Засідання у справі Зіновія Жовніра відбулося у вівторок, 6 березня, в міському суді.

Читайте також

Марцінків зізнався, коли вживав алкоголь і давав хабарі
У Франківську чиновник державної архітектурно-будівельної інспекції вимагав 2100$ хабара

Через відсутність обвинуваченого та свідків розгляд справи знову перенесли, пише - Фіртка, з посиланням на TV Karpaty.

Зіновія Жовніра затримали 4 жовтня 2016 року на хабарі у 20 тисяч доларів. Це був перший «транш», а всього за свої «послуги» зі зменшення оціночної вартості приміщень ДП «Коломийська паперова фабрика» Жовнір вимагав від київського підприємця 150 тисяч доларів. Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом отримання хабара за ст. 368 Кримінального кодексу України. Втім, до суду справу передали за значно м'якшою ч. 2 ст. 369-2 (зловживання впливом). Це найбільший хабар 2016 року на Прикарпатті.

Справу Жовніра у 2016 році почав розглядати суддя Володимир Попович. Тоді обвинувачений у суді визнав свою вину, розплакався і розкаявся.

У попередніх судових засіданнях Жовнір визнавав, що просив «нагороду» 150 тисяч доларів за зниження вартості  ДП «Коломийська паперова фабрика».

Коли в судді Поповича закінчилися повноваження, Жовніра почав судити Лев Кишакевич. Тоді підсудний вдруге зізнався, що вимагав 150 тисяч доларів у підприємця. Через те, що Кишакевич став суддею нового Верховного Суду України, справу Жовніра передали до судді Дмитра Руденка.

У третього судді Жовнір раптом передумав визнавати вину.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Фіртка