У Львові відкрили скандальний ресторан з акулами (Фото)

05.03.2018 19:30   Джерело: Твоє місто
Опубліковано : Новини Станіславівщини

Відкриттю закладу передували низка скандалів, пов’язаних із руйнуванням історичної пам’ятки у центрі міста.

Цими вихідними у Львові на площі Ринок, 36 відкрили ресторан «36 По» з акулами, будівництву якого передували низка скандалів щодо руйнування історичної будівлі.

 

Власником нової ресторації у центрі міста є депутат ЛМР та бізнесмен Григорій Козловський, який розпочав будівництво ще 2015 року. Рік по тому через скарги місцевих жителів Галицький районний суд зобов’язав депутата відновити пам’ятку архітектури місцевого значення, однак той заявив, що має усі необхідні дозволи на будівництво. 

«Пам’ятку ніхто не нищив. Із цінного у пам’ятки є лише балкон, який п’ятдесят років потребує ремонту (у 1993 році був висновок про те, що перебуває у незадовільному стані), фасад та "ковка". Усе решта – "груда" штукатурки і цегли, які впали», – цитує Григорія Козловського видання «Високий Замок».

Так раніше виглядала кам'яниця на площі Ринок, 36

Так кам'яниця виглядає зараз

Інтер'єр нового ресторану

П’ятиповерховий будинок №36 на площі Ринок, інша назва якого «кам'яниця Ґєлязиновська», належить до пам’яток архітектури місцевого значення. Він згадується податкових списках міста ще у ХVIII столітті. Будинок довгий час використовували як житловий, а після Другої світової війни тут розташували Інститут автоматизованих систем управління. 

Фото «Високого Замку» та Марії Стахів

 
 
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Твоє місто