Стало відомо, хто з голів РДА на Івано-Франківщині «забув» задекларувати новеньке авто

02.03.2018 23:38   Джерело: Фіртка
Опубліковано : Патрік Скеля

Правоохоронними органами виявлено порушення вимог ч. 2 ст. 52 ЗУ «Про запобігання корупції» головою однієї з РДА області, пише - Фіртка.

Читайте також

У першого заступника обласного прокурора знайшли незадекларований бізнес
НАБУ підозрює, що перший заступник прокурора Прикарпаття не задекларував 1,2 млн грн

За повідомленням прес-служби прокуратури області, посадовець придбав автомобіль вартістю більше 150 тис. грн та несвоєчасно повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни в майновому стані.

За цим фактом складено та направлено до суду адміністративний протокол за ч. 2 ст. 172-6 КУпАП.

Як пише Стик, цим посадовцем є голова Богородчанської райдержадміністрації Франко Єжак.

У листопаді 2017 року чиновник придбав автомобіль Mitsubishi Outlander 2016 року випуску.

Задекларована вартість авто – 150900 грн. (близько 5,6 тис. доларів США за курсом НБУ станом на 23.11.2017 р.) При цьоиу, ринкова вартість такого авто залежно від стану і комплектації коливається від 17 до 28 тис. дол.).

Виходячи з повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, який подано Франко Єжаком до реєстру, продавцем авто є фірма Mega Auto Ltd, що знаходиться у Сполучених Штатах Америки (адреса: 2970 West 24th str., 6E Brooklin, NY 11224 USA).

У випадку визнання винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією суд може притягнути до відповідальності у вигляді штрафу від від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700-3400 грн.).


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Фіртка