Працівниця «Івано-Франківський хлібокомбінат» відбуває покарання на заводі, бо скаржиться на зарплату і погані умови

02.03.2018 22:45   Джерело: МІСТО
Опубліковано : Патрік Скеля

Працівниця ТДВ «Івано-Франківський хлібокомбінат» Оксана Фучко нарікає на жахливі умови праці та виробництва хліба на заводі.

Жінка звернулась з заявою до Громадської Ради при обласній екологічній інспекції, засідання якої відбулось у середу, 28 лютого, в Івано-Франківську, пише - МІСТО.

Пані Оксана пропрацювала на заводі 35 років, вона запевняє, що на комбінаті порушують усі технологічні умови праці робітників та виробництва хліба. За словами жінки, люди працюють у невеличкому цеху, де нема вентиляції.

Читайте також

Сім’я побитої до смерті франківки вимагає покарання для співмешканця (Відео)

Нам нема чим дихати, керівники нічого не роблять. Я приходжу до лікаря, а мене питають чи не курю, бо те повітря стоїть у грудях, – ділиться пані Оксана.

На комбінаті сіль для хліба тримають на вулиці в баках. Там один намул  – весь бруд йде безпосередньо в хліб. Каже, що на території пекарні працює неофіційна мийка, а поруч неї заправляють автомобілі.

Біля мийки не може бути заправки. Це заборонено, бо у хліб можуть потрапити небезпечні хімічні елементи,  – каже голова громадської ради Ростислав Гудзінський.

До того ж, на хлібокомбінаті працівникам платять мізерну зарплату. Жінка розповідає, що клопоталася про збільшення заробітної плати у директорки. Проте це не дало результату. Працівниця написала заяву в Держпрацю, аби там розглянути її зарплатню. Через це вона зараз відбуває покарання на заводі.

У підсумку, на засіданні проголосували за невідкладне створення тимчасової комісії з даного питання, аби перевірити всі факти.

До слова, до ГР входять небайдужі представники громадськості, які зацікавлені у вирішенні проблем екології. Це один з методів співпраці  Державній екологічній інспекції із громадськістю. У складі Громадської Ради області 12 представників різних обласних громадських організацій.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: МІСТО